in

BUZET: U subotu čak 29 pozitivnih – Zatvara se vrtić zbog zaražene djece i djelatnika

-Danas imamo povećani broj pozitivnih (29 osoba). Nema mjesta panici, ali kako bismo suzbili virus sukladno nalogu epidemiologa od ponedjeljka neće raditi naš dječji vrtić. Isto tako tri viša razreda Osnovne škole u Buzetu imat će online nastavu, kao i niži razredi škole u Roču. Razgovarao sam danas s direktorima nekoliko tvrtki gdje je moguća eskalacija virusa kako bismo spriječili širenje virusa i vjerujem da ćemo zajedničkim naporima vratiti stvari u normalu. Čuvajmo sebe i druge i sve će opet OK, objavio je gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić večeras, obraćajući se svojim sugrađanima.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Silvana Pavletić poručila je roditeljima putem službenog weba: “Obraćam vam se u situaciji epidemije koranavirusa u kojoj je nekoliko djece polaznika i nekolicina djelatnika  naše ustanove Covid pozitivno, što se u kontekstu ukupne situacije u našem okruženju moglo i očekivati. Prema odluci HZJZ IŽ Dječji vrtić “Grdelin” će iz tih razloga prestati privremeno s radom, zaključno do 29.11.2020. godine.

Djeci i osoblju iz dvije odgojne skupine propisana je samoizolacija do 27. studenog, a jednoj grupi do 29. studenog.

-Pozivam vas da se prema svemu odnosimo razborito, da nas strah i panika ne obuzmu, te da se pred djecom ne upuštamo u komentiranje situacije vezano uz ovu epidemiju koje bi njih moglo dodatno uznemiriti.

Svima koji su u izolaciji želim uspješno snalaženje u novim okolnostima življenja. Na našim mrežnim stranicama nalazi se tekst epidemiologinje dr. Suzane Mušković iz kojeg se možete dodatno informirati o poželjnom ponašanju u samoizolaciji. Tu su i upute koje nam je dao Zavod za javno zdravstvo Istarske Županije. I na njihovim mrežnim stranicama, kao i u drugim medijima možete pronaći informacije koje vas zanimaju. Zdravstvena voditeljica i ja osobno stojimo vama na raspolaganju za razgovor, no, za stručna pitanja vezana uz ponašanja u ovoj novonastaloj zdravstvenoj situaciji nadležni su zdravstveni djelatnici, prvenstveno epidemiolozi, te se možete obratiti njima.

Nadajmo se skorom povratku u život na koji smo navikli u vrtiću, siguran, ugodan, veseo i nadasve zanimljiv, objavila je ravnateljica Pavletić.

Startaju u ponoć: Strože mjere bit će na snazi do 15. prosinca

Vrsar/Foto Tanja Kocijančić riva

ETC: Hrvatska među zemljama s najmanjim padom stranih turista u Europi