in

Bježao od policije jer nema vozačku. Kazna 23.000 kuna

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

Rovinjska policija jučer oko 9 sati u Ulici Matije Vlačića Ilirika uočila je muškarca kako upravlja mopedom Gillera, pulske registracijske oznake, a na kojem se kao putnik nalazila muška osoba bez zaštitne kacige. 
Policijski službenik je pokušao zaustaviti vozača mopeda, koji je odbijao postupiti po naredbama i nastavio kretanje, da bi ga u konačnici zaustavio na makadamskom putu na cesti Valalta-Lim te ga je uhitio i doveo u prostorije policijske postaje, dok se suputnik udaljio u nepoznatom smjeru.
 
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 31-godišnji hrvatski državljanin upravljao mopedom za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola, a kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu. Također mu je policijski službenik ponudio test na prisutnost droge u organizmu, no vozač je to odbio.
 
Muškarac je predan na nadležni sud, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 23.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom AM kategorije u trajanju od četiri mjeseca, priopćila je istarska policija 13. rujna 2022.

Foto Policijska uprava istarska

ČERVAR PORAT: Skakali po BMW-u, prijetili vlasniku smrću, tukli ga…

booktižin booktiga poreč

POREČ: Produženi BOOKtižin i besplatno učlanjenje za prvaše u knjižnici