in

Havarija na Jadranu: Traga se za članovima posade talijanskog tegljača

Foto Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

U tijeku je koordinirana akcija traganja i spašavanja za pet članova posade tegljača “Franco P”, nestalih uslijed havarije koja se u noćnim satima, u srijedu, dogodila na crti razgraničenja područja nadležnosti traganja i spašavanja Hrvatske i Italije.

Foto Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture
Foto Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture


 
U akciji traganja i spašavanja, koju predvode Središnjica za traganje i spašavanje na moru – MRCC Rijeka i MRCC Roma, jedna je osoba spašena, a za preostalih pet članova posade tegljača, koji plovi pod talijanskom zastavom, još se traga.
 
MRCC Rijeka informaciju o potonuću tegljača zaprimio je u srijedu oko 21.00 sati, od kad traje zajednička akcija traganja i spašavanja u koju je uključena talijanska obalna straža (helikopterom i gliserom), Lučka kapetanija Dubrovnik s brodom “Danče”, Jadroplov s brodom  “Split” te pet brodova koji su se nalazili u blizini – jahta “Anna”, teretni brod “Comanche”, tegljač “Paul” te tankeri “Astrea” i  “Crown 2”.
 
S obzirom da je akcija traganja još u tijeku, obavijestit ćemo vas o daljnjim aktivnostima i rezultatima spasilačko-potražne akcije, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Foto Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Ilustracija Pixabay/IDS paus električno vozilo

IDS od države traži da sufinancira kućne punionice za električna vozila i male elektrane

Foto Istarska županija

ŽUPANIJA: Poreč domaćin 6. Festivala zavičajnosti za srednje škole. Još dva u Pazinu i Raši