in

ISTRA: Udarao psa, pa bježao i prijetio policajcima, a jednog i udario

Ilustracija MUP

Policijski službenici spasili su iz mora osumnjičenog, psa kojeg je zlostavljao i muškarca koji je pomogao policiji

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom i utvrdila sumnju da je počinio kaznena djela ubijanje ili mučenje životinja, napad na službenu osobu te tri kaznena djela prijetnje.

Policija je 22. lipnja oko 11 sati zaprimila dojavu 25-godišnjakinje da nepoznata muška osoba na plaži na području Štinjana udara psa te da joj je, nakon što ga je upozorila na ponašanje, muškarac ozbiljno zaprijetio, a potom ju je i odgurnuo.

Po dolasku policijskih službenika na mjesto dojave, 33-godišnjak je zajedno s psom odveslao na SUP dasci te je time onemogućavao policijsko postupanje. Odbijao je postupati po naredbama policijskih službenika i pritom im je upućivao ozbiljne prijetnje.

Policijski službenici su u namjeri savladavanja otpora i protupravnog ponašanja muškarca ušli u more, a pomoć im je pružio i stariji muškarac s gumenom brodicom. Kada se čamac približio SUP-u, osumnjičeni je pokušao udariti upravitelja brodice te je izgubio ravnotežu i zajedno sa psom upao u more. Policijski službenik koji je bio na brodici spasio je osumnjičenog i psa i izvukao ih na gumeni čamac. Na putu prema obali, osumnjičeni je u jednom trenutku udario upravitelja brodice te su obojica pala u more, no policijski službenik koji se nalazi na obali uskočio je u more i pomogao starijem muškarcu te ga je izvukao na obalu.  

Nad 33-godišnjakom, koji je pružao aktivni otpor, policijski službenici primijenili su sredstva prisile, a tijekom postupanja osumnjičeni je glavom udario policijskog službenika, pri čemu se lakše ozlijedio. 

Zbog stanja u kojem se nalazio, muškarac je prevezen u pulsku bolnicu, a nakon otpuštanja iz bolnice,  policijski službenici su nad njim proveli kriminalističko istraživanje. Psa su preuzeli djelatnici gradskog skloništa za životinje.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu policijske uprave. Budući da je kod sebe imao manju količinu kokaina i marihuane, muškarac je i novčano kažnjen radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a protiv njega se podnosi i optužni prijedlog radi drskog ponašanja, odnosno počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, objavila je istarska policija 27. lipnja 2023.

Mladi harmonikaši iz žminjske škole Livi osvojili pehare u Italiji

Velik uspjeh harmonikaške škole iz Žminja – Svih šest učenika osvojilo pehare na natjecanju u Italiji

Prometnom recidivistu u Istri oduzet automobil: Uhvaćen, jer se u njega zabila biciklistica