in

Prometnom recidivistu u Istri oduzet automobil: Uhvaćen, jer se u njega zabila biciklistica

Foto MUP

Muškarcu je određeno zadržavanje u prostorijama policije te mu je oduzeta vozačka dozvola radi poništenja

Umaška je policija jučer oko 21.10 sati zabilježila prometnu nesreću u kojoj je 73-godišnja slovenska državljanka upravljala biciklom kolnikom ulice Sipar te je dolaskom do raskrižja sa ŽC5214 oduzela prednost prolaska osobnom automobilu, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnjak.

U nesreći je 73-godišnjakinja zadobila zasad neutvrđene ozljede te se protiv nje pokreće prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno oduzimanja prednosti prolaska.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 36-godišnjak automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.56 promila i to dok mu je na snazi bila zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije te kako tijekom upravljanja nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

Budući da je muškarac višestruko pravomoćno kažnjavan za prometne prekršaje te je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici priveli su ga u prostorije policije te mu je privremeno oduzeto vozilo do donošenja odluke suda, a oduzeta mu je i vozačka dozvola poradi poništenja zbog sakupljenih negativnih bodova. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega se pokreće prekršajni postupak, objavila je istarska polcija 27. lipnja 2023.

lisice policija mup ilustracija

ISTRA: Udarao psa, pa bježao i prijetio policajcima, a jednog i udario

haker Foto vicky gharat za Pixabay - Ilustracija cyber kriminal internet prevara

“Nasamaren” Istrijan: Slušao savjete ”brokera” pa u dvije godine ostao bez puno novaca