in

Istarska policija vozača smjestila u bolnicu: Drsko vrijeđao, odbio alkotest, nije htio dati osobnu…

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

Policijski službenici uporabili su sredstva prisile nad muškarcem koji je narušavao javni red i mir i počinio prometne prekršaje

Prometna je policija sinoć, 24. lipnja oko 23,45 sati zaprimila dojavu o nepropisno parkiranom vozilu u ulici Castropola u Puli. Prilikom dolaska na mjesto dojave policijski službenici zatekli su nepropisno zaustavljeno vozilo pulskih registracijskih oznaka u kojem se nalazio 37-godišnjak. Prilikom policijskog postupanja, muškarac je narušavao javni red i mir te je na osobito drzak i nepristojan način vrijeđao policijske službenike, odbio je na uvid dati osobnu iskaznicu, a odbio je i ponuđeno alkotestiranje.

Zbog pokazivanja namjere u daljnjem činjenju prekršaja, nad muškarcem su uporabljena sredstva prisile, kojom prilikom nije ozlijeđen. Zbog zdravstvenog stanja u kojem se nalazio, vozač je prevezen i zadržan na daljnjem liječenju u pulskoj bolnici.

Protiv muškarca se pokreće prekršajni postupak poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o sigurnosti prometa na cestama, objavila je istarska policija 25. lipnja 2023.

Foto Konjički klub Vinia

POREČ/TAR: Eva Jurković državna prvakinja, Iris Baljak viceprvakinja

NEMOJ KORISTITI FOTKU

ISTRA: Teško ozlijeđena vozačica motocikla – Zabila se u auto