in

Policajac za sebe zadržao više od 800.000 kuna naplaćenih kazni

Foto MUP

Uskok je pokrenuo istragu protiv 55-godišnjeg policajca iz Policijske postaje Belišće zbog osnovane sumnje da je od 2013. do 2021. zadržao za sebe više od 831 tisuće kuna od kazni naplaćenih u prekršajnim postupcima, prenosi portal Poslovni.hr.

Tužiteljstvo je priopćilo da je 55-godišnji policajac, od 1. siječnja 2013. do 26. ožujka 2021. u Belišću, Valpovu i Osijeku, kao policijski službenik Policijske postaje Belišće zadužen za preuzimanje novčanih kazni, predaju novca u Državni proračun RH i za evidentiranje potvrda o naplaćenim kaznama, preuzeo 1,9 milijuna kuna od kojih je za sebe zadržao najmanje 831.178 kuna.

Kako bi prikrio nezakonite radnje, okrivljenik je u službene evidencije MUP-a unio neistinite podatke o naplaćenim iznosima novčanih kazni i vremenu njihove naplate, odnosno neistinite podatke o zaduženju obrascima za prekršajne kazne.

Također, prilikom redovitih godišnjih inventura u razdoblju od 2013. godine do 2020. godine, okrivljenik je u liste Inventure robe unio neistinite podatke o stanju zaliha obrazaca i svojim potpisom ovjerio unijete podatke.

Potom je i sačinio završne zapisnike o provedenim inventurama s neistinitim podacima o ukupnoj naplati i zalihama obrazaca te takvu dokumentaciju predočio članovima inventurnog povjerenstva, koji su ih, ne sumnjajući u istinitost navedenih podataka, svojim potpisom ovjerili, priopćio je Uskok.

NOVIGRAD: Wine EnoGastro VIP Event u znaku novigradskih malvazija i vina iz Poreča, Momjana, Kaštelira…

NOVIGRAD: U Lapidariumu otvaranje izložbe STARTART 3 istarskih srednjoškolaca