in

NOVIGRAD: U Lapidariumu otvaranje izložbe STARTART 3 istarskih srednjoškolaca

U Muzeju Lapidarium u Novigradu u suradnji s FARO 11, udrugom za razvoj kreativnih industrija iz Rovinja, otvara se izložba STARTART 3 kojom se predstavljaju nadareni učenici i učenice istarskih srednjih škola.

Otvorenje izložbe bit će danas, 2. travnja, u 19 sati u muzeju. Radove će izložiti osam srednjoškolaca, finalista natječaja Startart: Teo Stoković, Erika Nežić, Ela Gržinić, Andrea Pasuli, Katarina Špehar, Leonarda Ivašić, Tibor Svetličić, Elena Kiss i Paulo Krbavac.

O PROJEKTU:

Projekt Startart je usmjeren ka afirmaciji, promociji i edukaciji mladih istarskih umjetnika srednjoškolske dobi, pružanju podrške u razvoju umjetničkog djelovanja, poticanju stvaralaštva djece i mladih te produbljivanju razumijevanja za suvremenu umjetnost i kulturu.

Raznovrsnim aktivnostima (putujuća izložba, promocija na festivalima, edukativno – kreativne radionice) obuhvaćamo cijelu županiju, doprinoseći ravnomjernom kulturnom razvitku. Jačati ćemo prisustvo mladih umjetnika na regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj sceni pružanjem specifičnih znanja. Natječajem za umjetničke radove i popraćenom putujućom i online izložbom poticat ćemo suvremene i inovativne umjetničke prakse, novomedijsku umjetnost i općenito korištenje tehnologije u kreativne svrhe.

Suprotstavljajući se težnjama pasivizacije mladih, želja nam je stvoriti poticajno okruženje za aktivno uključivanje, informiranje i zanimanje za umjetnost i kulturu te razvoj i afirmaciju svojih kreativnih i umjetničkih vještina.

Nositelj projekta je udruga Faro11, a partneri su udruga Metamedij, Labin Art Express XXI, Muzej – Museo Lapidarium iz Novigrada i Turistička zajednica Općine Bale. Projekt podržavaju Istarska županija i Grad Pula.

Izložba se može pogledati do 9. travnja za vrijeme radnog vremena muzeja: od ponedjeljka do petka 9:00 -15:00, subotom po najavi, rezervacije na 052 726-582; 0916202887.

policija mup kombi

Policajac za sebe zadržao više od 800.000 kuna naplaćenih kazni

Italija ublažila mjere. Uskoro ukida i covid potvrde