in

Dan hrvatskih liječnika: Radin i Miletić zahvalili istarskim liječnicima

U povodu Hrvatskog dana liječnika obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin i gradonačelnik Pule Boris Miletić održali su danas radni sastanak u Općoj bolnici Pula s ravnateljicom dr. Irenom Hrstić i voditeljima bolničkih službi i odijela. Župan i gradonačelnik tom su prilikom liječnicima čestitali njihov Dan te im uputili zahvale na predanom i požrtvovanom radu, koji je posebno došao do izražaja tijekom pandemije COVID-19.

Boris Miletić, dr. Irena Hrstić i Fabrizio Radin

– Bolnica djeluje u otežanim uvjetima, što zbog COVID-a, što zbog činjenice da paralelno traju radovi na dogradnji OB Pula. Hvala na svemu što činite i što ćete činiti u budućnosti. U tim teškim okolnostima, naši liječnici i medicinsko osoblje nose veliki teret, pri tom pružajući profesionalnu, odgovornu i etičnu zdravstvenu uslugu našim građanima, naglasio je župan Radin koji je, kako je rekao, i sam korisnik bolničkih usluga s kojima je zadovoljan. Govoreći, pak, o budućnosti, Bolnicu vidi kao sveistarsku zdravstvenu ustanovu gdje će svi naši građani, ali i gosti dobiti vrhunsku medicinsku skrb.

Radin i Miletić u pratnji dr. Hrstić obišli gradilište bolnice

– Nakon ulaganja u zdravstvenu infrastrukturu, koncentrirat ćemo se na vrhunske kadrove, što već i činimo gradnjom Medicinske škole, stipendiranjem studenata medicine te subvencioniranjem kamata za stambene kredite i plaćanja zakupnina za smještaj liječnika i ostalog deficitarnog medicinskog osoblja, zaključio je župan.

Gradonačelnik Miletić je naglasio kako se liječnicima i medicinskom osoblju treba pokloniti jer su oni iznijeli najveći teret tijekom pandemije.

– Mislim da možemo biti zadovoljni što taj tridesetogodišnji san izgradnje nove Bolnice postaje realnost. Od 30. lipnja prošle godine, Bolnica djeluje na jednoj lokaciji, a znamo koliko je bilo teško djelovati na dvije lokacije. Osim boljih prostornih uvjeta i vrhunske opreme, ključan faktor je osoblje. Osim same Bolnice, u tijeku je izgradnja Medicinske škole koju u jednakim omjerima financiraju Županija i Grad Pula, a tu je i skorašnji dovršetak Hospicija u neposrednoj blizini. Naša intencija i velika želja je da Medicinski fakultet u Puli dobije dopusnicu za rad, čime bi imali kvalitetno zaokruženu cjelinu kad govorimo o javnozdravstvenom sustavu, rekao je gradonačelnik.

Fabrizio Radin i Boris Miletić

Ravnateljica dr. Hrstić se zahvalila županu i gradonačelniku na razumijevanju koje pokazuju za istarsko zdravstvo, bilo da je riječ o problematici pulske Opće bolnice ili ostalih zdravstvenih ustanova.

Župan i gradonačelnik su ujedno obišli i gradilište nove bolnice, čija je izgradnja započela u siječnju 2015. godine i u završnoj je fazi. Što se, pak, opreme tiče, u financijskom smislu realizirano je 75 % planiranih sredstava za medicinsku i nemedicinsku opremu, priopćeno je iz Istarske županije.

COVID-mjere: Prijavite se na besplatni webinar o kreditnim i jamstvenim programima HBOR-a

Pokrenuta peticija za zabranu držanja pasa na lancu