in

Pokrenuta peticija za zabranu držanja pasa na lancu

Foto Petface

Prijatelji životinja, Sklonište Prijatelji Čakovec, Udruga Pobjede i ostale članice Mreže za zaštitu životinja traže potpunu zakonsku zabranu držanja pasa na lancu

Prijatelji života izvijestili su u petak da je pokrenuta peticija za zakonsku zabranu držanja pasa na lancu, za što se bore još od 2005. godine, naglasivši da životinje treba spasiti od lanca koji im ograničava kretanje na svega nekoliko metara.

Pas na lancu – Foto Pixabay

– Prijatelji životinja, Sklonište Prijatelji Čakovec, Udruga Pobjede i druge članice Mreže za zaštitu životinja velikom nacionalnom kampanjom ‘Za Hrvatsku bez pasa na lancu’ traže hitnu izmjenu postojećeg Zakona o zaštiti životinja uvođenjem potpune zabrane držanja pasa na lancu, navodi se u priopćenju Prijatelja životinja.

– Smatramo da nitko tko nema uvjete za skrb o psu ne bi trebao niti imati psa. Držanje pasa na lancima sramotno je i nedopustivo, poručuju udruge za zaštitu životinja.

Tri udruge, uz podršku svih udruga iz Mreže za zaštitu životinja, žele promjenu kojom bi spasili na tisuće životinja koje trenutno “robijaju” na lancu ili se još nisu ni rodile, prenosi Index.

Peticiju možete potpisati OVDJE.

Dan hrvatskih liječnika: Radin i Miletić zahvalili istarskim liječnicima

POREČKO RUGLO – Peršurić: Tražimo od vlasnika da uredi autobusni kolodvor