in

COVID-mjere: Prijavite se na besplatni webinar o kreditnim i jamstvenim programima HBOR-a

HGK – Županijska komora Pula i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) organiziraju webinar  Kreditni i jamstveni programi HBOR-a (COVID-19 mjere), koji će se održati 2. ožujka 2021. s početkom u 10 sati.

HBOR omogućava odobravanje novih povoljnih kredita za obrtna sredstva u suradnji s poslovnim bankama za financiranje tekućeg poslovanja. Za kredite izvoznicima i dobavljačima izvoznika osigurana su portfeljna jamstva pod novim uvjetima kao i pojedinačna jamstva.

Na webinaru koji će održati dr. sc. Cinzia Zubin, voditeljica HBOR-ovog Područnog ureda za Istru predstavit će se kreditni programi HBOR-a za obrtna sredstva koji su namijenjeni mikro, malim i srednjim poduzetnicima neovisno o djelatnosti. Riječ je o kreditnim programima koji se realiziraju u suradnji s poslovnim bankama i HAMAG-BICRO. Također, bit će riječi o kreditnim programima za obrtna sredstva za drvoprerađivače te za ruralni razvoj. Za izvoznike – poduzetnike koji najmanje 10 posto svojih poslovnih prihoda ostvaruju na stranim tržištima te njihove dobavljače dostupni su jamstveni programi.

Besplatni webinar održat će se putem platforme Microsoft Teams, a prijave za sudjelovanje moguće su online putem poveznice: https://www.hgk.hr/zupanijska-komora-pula/kreditni-i-jamstveni-programi-hbor-a-covid-19-mjere-najava

Webinar  Kreditni i jamstveni programi HBOR-a (COVID-19 mjere)

2. ožujka 2021.

Program webinara:

Kreditni programi (COVID-19):

COVID-19 obrtna sredstva

Obrtna sredstva putem okvira bankama

Obrtna sredstva putem okvira bankama uz jamstvo HAMAG BICRO

Kreditni programi namijenjeni su mikro, malim i srednjim poduzetnicima neovisno o djelatnosti koju obavljaju te izvoznicima.

Kreditni programi (COVID-19):

Obrtna sredstva za ruralni razvoj

Obrtna sredstva za drvoprerađivače

Kreditni programi namijenjeni su mikro, malim i srednjim poduzetnicima te izvoznicima.

Jamstveni programi:

Osiguranje portfelja kredita za likvidnost izvoznika

Pojedinačno osiguranje kredita za likvidnost izvoznika

Jamstveni programi namijenjeni su izvoznicima i posrednim izvoznicima – dobavljačima izvoznika, neovisno o veličini tvrtke i djelatnosti koju obavljaju.

Izvoznicima se smatraju poduzetnicima koji najmanje 10% svojih poslovnih prihoda ostvaruju na stranim tržištima. Posrednim izvoznicima smatraju se poduzetnici koji mogu dokazati indirektne prihode/primitke u visini od najmanje 10% poslovnih prihoda na stranim tržištima ostvarenim preko drugih poslovnih subjekata (izvoznika).

Vraća se karantena od 14 dana, kafići rade do 22 sata, bez kontakta na treninzima…

Dan hrvatskih liječnika: Radin i Miletić zahvalili istarskim liječnicima