in

BUZET: Ministrica Vučković na otvaranju novog vrtića, EU projekta vrijednog 10,8 milijuna kuna

Svečanom otvaranju dograđenog dijela Dječjeg vrtića Grdelin u Buzetu, koje se održava u petak, 19. ožujka, s početkom u 12 sati nazočit će i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Ukupna vrijednost ovog EU projekta je 10,8 milijuna kuna, a cjelokupna investicija sufinancirana je s 5,9 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. Mjere 7.4.1., dok preostali dio financira Grad Buzet.
Zahvat rekonstrukcije postojeće zgrade vrtića od 1.258 četvornih metara obuhvatio je dogradnju novog dijela na istočnoj strani od ukupno 857 četvornih metara nove bruto površine na dvije etaže, u kojima su smještene prostorije za četiri odgojne skupine, jasličke i vrtićke, odnosno povećana je površina vrtića za 783,30 četvornih metara neto površine.
Uz četiri prostorije za dnevni boravak djece, izgrađene su i dvije prostorije komunikacije i garderobe, jedna soba za izolaciju, četiri sanitarna čvora za njegu djece, četiri mala sanitarna čvora, četiri terase, dvije trijaže i praonica i spremište rublja te interna i pristupna prometnica do gospodarskog ulaza. Uređena je i opremljena zbornica sa knjižnicom te tri ureda za rad osoblja.
Postojeći i novi dio vrtića bit će spojeni tzv. toplom vezom, ostakljenim hodnikom. U vanjskom dijelu nove zgrade uređeno je novo dječje igralište i zelene površine za igru, doznali smo od gradonačelnika Siniše Žulića.

Istarski Stožer: Dio učenika na online nastavi od ponedjeljka

Nacionalni stožer: Preminula 12-godišnjakinja, imala je teške bolesti