in

Humanitarna akcija policije ”Budi nekom djetetu Sv. Nikola” razveselila mališane bez skrbi i s poteškoćama u razvoju u cijeloj Istri

Foto MUP

Delatnici PU istarske su i ove godine prikupili poklon pakete i zajedno sa Sv. Nikolom darivali djecu s poteškoćama u razvoju i djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, priopćila je Policijska uprava istarska.

U dvorište Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula u petak je na policijskom motociklu i pod policijskom pratnjom pristigao Sv. Nikola. Zaštitnik pomoraca pristigao je svojim brodom u Pulu te je pozvao policijske službenike da mu pomognu pronaći djecu kako bi im uručio poklone. Sv. Nikoli poklone su pomogli podijeliti načelnik Policijske uprave istarske Božo Kirin i njegovi suradnici, a brojni darovi izazvali su oduševljenje mališana.

Naime, Policijska uprava istarska je i ove godine u predblagdansko vrijeme, kako bi pokazala da su policijski službenici prijatelji djece, organizirala humanitarnu akciju ”Budi nekom djetetu Sv. Nikola”. Akciji su se odazvali gotovo svi policijski službenici te državni službenici i namještenici u policijskoj upravi i svim policijskim postajama u Istri, koji su marljivo prikupljali poklone za djecu s teškoćama u razvoju i djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Osim djelatnika Policijske uprave istarske, humanitarnoj akciji odazvali su se i Udruga specijalne jedinice policije BAK Istra i Policijska kapelanija bl. Miroslava Bulešića tako da je u svega tjedan dana pripremljeno oko 600 paketa za djecu.

”Na ovaj način želimo pokazali smo da smo dio ove zajednice, da je naša uloga zaštitnička te da brinemo o svojim sugrađanima, pogotovo onim najmlađima. Ovo je samo skromna gesta, no od srca je”, rekao je načelnik Kirin.

Sv. Nikola, koji je ovog puta posuđen iz Zemlje zabave, dio paketa podijelio je djeci koja su ga dočekala u Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda, a da cijeli doček protekne u najboljem redu pobrinula se umjetnica na štulama Sedina Cerovac koja je zabavljala okupljene, dok je program vodila glumica Teatra Naranča Matilda Nikić.

Istog dana Sv. Nikola je obišao i mališane u Školi za odgoj i obrazovanje Pula, Centru za rehabilitaciju Down sindrom centar Pula i štićenike Kuće milosrđa Majmajola, a s obzirom da neka djeca možda nemaju nekoga tko bi im u čizmici ostavio poklone, u poslijepodnevnim satima posjetio je Dječji dom Ruža Petrović kako bi i tamo obradovao mališane i donio im brojne slatkiše i igračke.

Potom se uputio na Odjel pedijatrije Opće bolnice Pula i donio poklone mališanima koji su na liječenju te im je na taj način uljepšao bolničke dane.
Budući da su djelatnici Policijske uprave istarske pokazali da imaju veliko srce i prikupili velik broj poklon paketa, dio darova dobili su i korisnici labinskog Centra Liče Faraguna koje je posjetila načelnica Policijske postaje Labin Đeni Bučić.

Osim  djece s teškoćama u razvoju i djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, istarska se policija i ove godine prisjetila svojih suradnika iz Sigurne kuće Istra tako da je dio paketa odvojen i za djecu pogođenu obiteljskim nasiljem, priopćila je policija.

SELIDBA U TIJEKU: Prva dva odjela od sutra, 9. prosinca, u novoj pulskoj bolnici!

ZA SLUČAJ VELIKE NESREĆE: U Umagu održana zajednička vježba svih hitnih službi uz pomoć helikoptera