in

KAŠTELIR: Potpisan ugovor za gradnju dječjeg igrališta u Rogovićima

Načelnik Općine Kaštelir-Labinci0 Đulijano Petrović i vlasnik umaške tvrtke Euro-Trend d.o.o iz Đube Suvad Žepčan potpisali su ugovor za izgradnju i opremanje novog dječjeg igrališta u Rogovićima za oko 171 tisuću kuna s PDV-om. Nakon potpisa ugovora planiran početak radova je u rujnu, a rok dovršetka je dva mjeseca.

Na mjestu starog stiže novo dječje igralište u Rogovićima

Glavni cilj projekta je izgradnja i opremanje dječjeg igrališta kako bi se u naselju Rogovići stvorili nužni uvjeti za sigurnu igru djece na dječjem igralištu te kako bi se doprinijelo ostvarenju njihovih prava iz Konvencije o pravima djeteta: pravo na životni standard, na igru i slobodno vrijeme.

Izgradnjom i opremanjem dječjeg igrališta povećat će se kvaliteta života i omogućit aktivno provođenje slobodnog vremena djece. Cilj ovog projekta je i poticanje djece da se bave sportom i borave na svježem zraku. S radovima krećemo početkom rujna, najavio je prigodom potpisa ugovora načelnik Petrović.

Parkić će dobiti ljuljačke, njihalicu – barku, klackalicu, tobogan s kulom i ljestvama, dvije klupice i koš za otpatke.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 193.096,25 kuna, od kojih se na iznos potpore EU-a odnosi 142.026,75 kuna. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (90%) i proračuna Republike Hrvatske (10%), a provodi se u okviru operacije 7.4.1 „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ temeljem Podmjere 19.2 ”Provedba operacija unutar CLLD strategije” u okviru Mjere 19 ”Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice”, LAG-a „Sjeverna Istra“ iz Programa ruralnog razvoja.

VRSAR: Pogledajte rezultate ispitivanja kvalitete mora na dvije plaže

KAŠTELIR IMA PRVI KAMP – Natura Camp Karli goste će smjestiti u kućice u krošnjama i šatorima s pogledom na vinograde