in

LIONSI POREČ: Završna svečanost Likovnog natječaja – Glavne nagrade učenicama iz Tara i Sv. Lovreča

Foto Lions klub Poreč - Nagrade uručene učenicima 2022.

U Poreču je održana završna svečanost 7. Likovnog natječaja učenika srednjih i osnovnih škola – LCLIN 7 – koji se u organizaciji i pod pokroviteljstvom Lions Cluba Poreč već sedmu godinu zaredom uspješno realizira.

Ella Vrzić
Ella Vrzić

Uz prisustvovanje nagrađenih učenika, nastavnika likovnog te ravnatelja osnovnih i srednjih škola koje su sudjelovale u natječaju, na svečanosti su prisustvovali gradonačelnik grada Poreča Loris Peršurić i članovi Lionsa.

Prisutnima se obratio predsjednik Lionsa Boris Jugovac, a zatim i voditeljica natječaja Snježana Gutbier – Vidović a sve prisutne je pozdravio i gradonačelnik i zahvalio se Lionsima na izuzetnom doprinosu našoj lokalnoj sredini kroz razne humanitarne akcije ali  i doprinos kulturi posebno mladih kroz ovaj dugogodišnji projekt.
Želja porečkih Lionsa bila je ovim natječajem na temu ”Moja hrvatska 2050″. doprinijeti unapređenju likovne kulture, kreativnog izražavanja mladih, njihovog aktivnog sudjelovanja u kulturnom životu sredine, prijateljstva između hrvatskih gradova i rada humanitarnih organizacija.

Eva Vasiljević
Eva Vasiljević

Na natječaj su se odazvali učenici iz 13 hrvatskih škola: GSŠJD Pazin, Pazinski kolegij, Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna – Pula, O.Š. Barban, O.Š. Budinščina, O.Š. Sv. Lovreč, Umjetnička škola Poreč, O.Š. Poreč, O.Š. Finida, OŠ Novigrad, OŠ Tar – Vabriga, TOŠ Poreč i TOŠ Novigrad.

Kako je propozicijama natječaja definirano, originale svih nagrađenih radova učenici su donijeli na svečanost i predali predsjedniku Lionsa Jugovcu koji je uz Snježanu Vidović i gradonačelnika Peršurića nagrađenim učenicima uručio nagrade i priznanja. Radovi će se  upotrijebiti u humanitarne svrhe.Nagrade i priznanja su uručene u u dvije kategorije. Tako su nagrađeni sljedeći učenici:

1. Kategorija (učenici srednjih škola i osmi razredi):

    1. Nagrada (1.000,00 kn) – Vrzić Ella, 8. razred O.Š. Sv. Lovreč Pazenatički,

    2. Nagrada (750,00 kn) – Starčić David, 2. razred, Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna – Pula

    3. Nagrada (500,00 kn) – Sluganović Ivana, 1. razred Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrila        Pazin

2. Kategorija (učenici 5. do 7. razreda) 3 Nagrade ( u vrijednosti od 200,00 kn) dodjeljuju se:

    1. Vasiljević Eva, 6. b razred OŠ Tar – Vabriga,             

    2. Babić Lana, 5. b razred. OŠ Tar – Vabriga,                     

    3. Mavrić Tia, 5.a razred OŠ J. Filipovića Barban

U umjetničkom dijelu programa nastupali su Klara Gulić, višestruko nagrađivana učenica 5. razreda Umjetničke škole Poreč u klasi profesora Hrvoje Hleba., Glorija Kevrić,učenica 5 razreda u klasi učitelja Harisa Brkovića i 8a razred OŠ Finida i Anamarija Lovrečić – profesorica mentorica u Umjetničkoj školi Poreč.

Završnica Kupa Hrvatske za muškarce - Finale - RK Nexe vs RK PPD Zagreb, Dvorana Žatika Poreč, 15.05.2022. - Foto HRS

Kup Hrvatske u Poreču: PPD Zagreb osvojio 28. trofej Kupa Hrvatske

Porečki muzej obilježava Međunarodni dan muzeja u VRSARU rekreativno-edukativnim pješačenjem