in

MALI VELIKI PROJEKT: U Taru svečano otvorena “Zelena učionica”

Foto OŠ Tar-Vabriga

Nakon mnogo rada i truda napokon smo u ponedjeljak, 3. lipnja, svečano je Osnovna škola Tar-Vabriga otvoila “Zelenu učionicu” koju su ostvarili u sklopu natječaja „Mali projekti za bolje sutra“. Ravnateljica Andrea Baksa imala je dugo vremena ideju i želju da malu zelenu površinu pretvori u učionicu na otvorenom i u tome je i uspjela uz brojne suradnike iz lokalne zajednice i škole.

Ovu učionicu  na otvorenom učenici i učitelji već dugo koriste, ali ona je sada napokon kompletirana. Uz biljke, stazice, mramorne stolove i klupe, hranilice za ptice i vrtno jezerce, naša učionica dobila je i komposter, te meteorološku stanicu.

-Od srca smo zahvalni na podršci koju su nam pružile Općina Tar-Vabriga i Turistička zajednica Tar- Vabriga. Surađivali smo i s udrugom „Drijade“ čije su članice održale radionice za naše učenike. Učiteljica Sanja Eremić Ljuština i njen suprug Tomislav Ljuština darovali  su i postavili meteorološku stanicu. Učitelj Ilija Babić je s učenicima uredio prostor učionice, a knjižničarka Lorna Velenik-Žufić ga je uz pomoć učenika i učiteljice Sanje vrijedno i redovito održavala. Učitelj Marko Mirosav održava fontanu u jezercu i nadgleda mjerenja u meteorološkoj stanici. Cijela škola je uključena u ovaj projekt, ističu iz škole.

Ravnateljica Andrea Baksa zahvalila se svima na suradnji i podršci, a učenici 3.a razreda predstavili su svoje ekološke poruke. Simbolično je prerezana zelena vrpca. Na kraju su svi prisutni uzvanici počašćeni kolačima, a svi učenici sladoledom.

Zgrada mirovinskog i zdravstvenog u Poreču - Peškera - foto Tanja Kocijančić

POREČ: Istarska stranka umirovljenika pozdravlja preseljenje ureda HZZO-a. Konačno završava era zgrade bez lifta

Foto Grad Novigrad more

More na novigradskim plažama izvrsne kakvoće