in

POREČ: Izvrsni učenici Umjetničke škole na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić održao je prijem za šest izvrsnih učenika Umjetničke škole Poreč. Uz ravnateljicu škole Sanjicu Saru Radetić, mladim glazbenicima koji su školovanje završili s 5.0 prosjekom te su na tom putu okrunjeni s brojnim nagradama na raznim međunarodnim i nacionalnim natjecanjima, gradonačelnik je uputio iskrene čestitke u ime Grada, te im podijelio prigodne poklone.

Izvrsni učenici su Vita Blažević, Riccarda Labinac, Gabriel Milohanić, Marin Štefanac, Marko Ljubešić i Chiara Vukadinović, koji su uz redovnu školu i odlične ocjene i u glazbenoj školi ostvarili izvrstan prosjek kroz cijelo školovanje.

– Vjerujem da su takvim rezultatima, uz veliki rad i trud, pridonijeli i dobri uvjeti u Umjetničkoj školi, od kolektiva do opreme. Redovno sam upućen u sve vaše aktivnosti i želim da znate da će vas Grad vjerno pratiti i u svim daljnjim aktivnostima, koje iz godine u godinu rastu, vi ste veliki ambasadori našega grada na svim natjecanjima i nastupima na kojima sudjelujete, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Ravnateljica Radetić napomenula je kako je završiti dvije škole istovremeno veliki uspjeh za ove mlade ljude, koji su redovno jednako uspješni i u osnovnoj, kao i njihovoj školi, te su svojim uspjesima i predanošću uzor cijelom kolektivu u školi. – Posebno mi je drago, što su i u ovoj teškoj situaciji gdje se nastava odvijala on line i mnogi izgubili motivaciju, ovi učenici uspjeli zadržati kontinuitete i sudjelovati i na on line natjecanjima i ostvariti odlične rezultate, rekla je ravnateljica Radetić.

Njihova škola broji 306 učenika, a velika im je želja i da se u Poreču jednog dana otvori srednja glazbena škola kako bi mogli što lakše nastaviti svoju ljubav prema glazbi. Radetić je zahvalila i Gradu što redovno prepoznaje i podržava rad Umjetničke škole Poreč, te najavila  skorašnju dodjelu diploma učenicima sudionicima natjecanja, kojih je i ove godine bilo puno.

galija poreč umirovljenici klub

POREČKI Klub Galija ima ljetno radno vrijeme: Obavijest umirovljenicima – članovima

Kuća istarskog maslinovog ulja na novoj lokaciji