in

POREČ: Plesačice na svili ARIA zaključuju 2. godinu treninga nastupom 17. lipnja

Foto USB Poreč

Skupina ARIA uspješno završava svoju drugu godinu organiziranih treninga plesa na svili u Poreču. Tim povodom plesačice, na čelu s certificiranom trenericom Veronikom Vlašić, poklanjaju publici predstavu „Silky Italy“, koja će se održati danas (17. lipnja) na plaži Pical, ispod restorana „La Pentola“, s početkom u 17 sati. U programu su atraktivne i bajkovite koreografije inspirirane talijanskom glazbom, uključujući temu iz Disneyevog filma “Luca”, koja će pratiti nastup najmlađih djevojčica.
Tijekom proljeća skupina se pripremala za prvi hrvatski turnir plesa na svili “Aerial Silk Tournament – Asterias Aerials”, održan početkom lipnja u sportskoj dvorani Veli Vrh u Puli. Porečku postavu činile su solistice Helen Lovrić, Ema Žiković i Vita Rušnjak u maloljetnim skupinama te Mirela Fonović i Katarina Benčić iz punoljetnih kategorija.

  • Naše članice doista zaslužuju velike pohvale. Marljivo su se pripremale i izuzetno sam zadovoljna njihovim izvedbama, tim više što su se neke od njih približile ovoj zahtjevnoj disciplini pred samo deset mjeseci, rekla je trenerica Veronika Vlašić koja se također natjecala.
    Pripreme za solističke i grupne plesove održavale su se uglavnom u sportskoj dvorani Žatika, gdje se ARIA preselila u veljači. Tu imaju na raspolaganju osam svilenih sidrišta na primjerenoj visini. Kad Žatika ugošćuje velike sportske, kulturne i druge manifestacije, plesačice se vraćaju na mjesto gdje su i počele s radom – u dvoranu Udruge mladih „Urbana subkulturna baza“ – USB Poreč kojoj od srca zahvaljuju. U svom novom sjedištu u Žatiki održale su nedavno nastup u povodu Svjetskog dana umjetnosti. Bila je to prilika za njihove obitelji, prijatelje i sugrađane da vide gdje i kako sad treniraju. Nastup su fotografijama zabilježile Ivori Sošić i Leana Štasny Kernjus.

  • Istaknuti treba i da je tijekom svibnja trenerica Veronika Vlašić položila novu razinu trenerske škole plesa na svili u Linzu, u Austriji. Riječ je o In-Person Teacher Trainingu Aerial Physique grupe u školi koju je vodila iskusna instruktorica iz Kanade, Christine Wunderlich. Veronika je sudjelovala u edukaciji o tehnikama zagrijavanja, fleksibilnosti, metodama penjanja, podijeli figura, sigurnim padovima sa svile, ali i o planiranju treninga, visinskoj opremi, prvoj pomoći i individualnoj prilagodbi. Nakon 30 sati predavanja, položila je ispit teorijske spreme, demonstracije visinskih elemenata, simulacija vođenja plesnog sata i prve pomoći.
    Redovite treninge plesa na svili skupina ARIA će nastaviti tijekom ljeta samo za početničke i nastavljače grupe odraslih. Sljedeća tri mjeseca treninzi će se odvijati na natkrivenoj konstrukciji novog boćališta u Novoj Vasi. Djeca će s radom nastaviti početkom sjedeće školske godine. ARIA Ples na svili moguće je pratiti na društvenim mrežama Facebook i Instagram, a dodatne informacije o aktivnostima i upisivanju novih članova dobiti e-mailom (aria.plesnasvili@gmail.com) ili telefonom (091 588 4303).
Foto Lions klub Poreč

U Poreču održan susret Lions prijateljstva i zajedništva 4 distrikta Italije, Slovenije i Hrvatske

Foto Tunalicious.hr - Manuel Paljuh - Lov na tunu u Poreču

Tunalicious Festival u rujnu u Poreču. Vraća se i natjecanje u lovu na veliku ribu TunIstra