in

„RADOST“ POREČ: U akciji „Djeca djeci“ vrtići skupili puno igračaka za mališane na liječenju u bolnici

Foto Vrtić Radost Poreč

Povodom dječjeg tjedna, od 2. do 6. listopada 2023. godine, u Dječjem vrtiću „Radost“ Poreč provedena je humanitarna akcija „Djeca djeci“. Cilj akcije bilo je prikupljanje igračaka za djecu koja se nalaze na liječenju u bolnici. Mališani iz područnih vrtića Žbandaj, Baderna, Vižinada  i Vrtić 1, soba 2 i Vrtić 2, soba 6,  kroz tjedan dana mogli su donositi svoje igračke koje su odlučili pokloniti bolesnoj djeci. Odgajateljica Suzi Kadum, inicijatorica spomenute akcije, naglasila je kako je dobrobit akcije obostrana: bolesni mališani će se razveseliti, a naša će djeca jačati socijalne vještine: dijeljenja, darežljivosti, suosjećanja i brige za druge. Vrtićki hodnici su u petak bili prepuni poklonjenih igračaka, popraćeni porukama i crtežima za male borce koji se svakodnevno suočavaju s brojnim izazovima, strahovima i strepnjom dok traje njihovo liječenje.
Odgajateljice su sve prikupljene poklone odvezle u Kliniku za pedijatriju na Kantridi u Rijeci: na odjel onkologije i hematologije, u kiruršku ambulantu; te je sljedeći tjedan planirana isporuka u Opću bolnicu Pula, na odjel pedijatrije. Dio poklona poslale su na pedijatriju u Opću bolnicu u Karlovcu.  Djelatnici tih ustanova i dječica za koju oni brinu bili su iznenađeni dobrotom dječjih srca, te su svi izrazili svoje zahvale i oduševljenje spomenutom akcijom.

Foto Vrtić Radost Poreč
Foto Vrtić Radost Poreč

Ravnateljica dječjeg vrtića Tereza Banić zahvaljuje se svim djelatnicima na organiziranju ove hvalevrijedne inicijative. U ime cijelog stručnog tima i u ime odgajateljica, ravnateljica se posebno zahvaljuje roditeljima i djeci koji su prepoznali ljepotu i važnost prikupljanja igračaka za djecu koja borave u bolnici, te što su se ovako velikodušno na nju odazvali. Zahvaljuje se također svim djelatnicima bolničkih ustanova s kojima je uspostavljena suradnja, što su ukazali povjerenje i podržali inicijativu.

Svi sudionici izražavaju želju da se  suradnja nastavi za dobrobit  i veseliju budućnost naše djece, saznajemo u vrtiću Radost.

Foto Dom obrtnika Poreč

POREČ: Debatu mladih “Održivo vs. neodrživo poduzetništvo” vode Marijana Kordić i Irena Šker

Foto Tanja Kocijančić - Ulau u Umjtničku šolu Poreč u Kandlerovoj ulici

POKUŠAJ OTMICE U POREČU? Muškarac pokušao namamiti učenicu u svoj kombi ispred škole