in

SV. LOVREČ: Ema Alić osvojila prvo mjesto u Istarskoj kros ligi

Učenica 7. razreda Osnovne škole u Svetom Lovreču Ema Alić osvojila je prvo mjesto u školskoj kros ligi a mentor joj je bio učitelj tjelesne kulture Martin Šuran.

Posljednjim petim kolom završila je prva školska virtualna Istarska kros liga, koju su učenici osnovnih i srednjih škola trčali kroz pet tjedana, počevši od 30. studenog 2020. godine. S obzirom na situaciju s pandemijom pitanje je bilo kada će Školski sportski savez Istarske županije biti u mogućnosti organizirati službeno natjecanje školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola u krosu.

Kros trčanje u prirodi atletska je disciplina koja se najviše održava u kasnu jesen i sve do početka jeseni. U Savezu su odlučili krenuti s organizacijom virtualne kros lige, da održe kod učenika motivacijski i natjecateljski duha. Učenici su trčali  na stvarnoj stazi u vrijeme kada su mogli i na mjestima koja su izbrali. Slali su svoje rezultate organizatoru lige i tako se družili virtualno tijekom pet kola. 

Ukupno se odazvalo 1.073 učenika iz 21 osnovne i 4 srednje škole.

Najuspješnijim je dodijeljeno ukupno 99 kompleta medalja po disciplinama i kategorijama. Na kraju lige sve učenike koji su otrčali tri kola dočekala je majica, ukupno je podijeljeno 1.073 majica, objavila je škola na svojoj web stranici, čestitavši pritom svojoj učenici i njenom mentoru.

POREČ: Jačanje dječjih socijalnih kompetencija na radionici u talijanskoj školi

Vraća se karantena od 14 dana, kafići rade do 22 sata, bez kontakta na treninzima…