in

TAR: Učenici drugog razreda osvojili srebro na županijskom prvenstvu u graničaru!

Drugi razred Osnovne škole Tar-Vabriga na prvenstvu u graničaru

Danas je u dvorani Osnovne škole “Dr. Mate Demarina” iz Medulina prvi put organizirano Županijsko prvenstvo školskih sportskih društava osnovnih škola u graničaru u kategoriji djevojčica i dječaka, na koje su kroz općinska i gradska natjecanja stigli najbolji. Učenici drugog razreda Osnovne škole Tar-Vabriga osvojili su sjajno drugo mjesto, a zlatna medalja izmaknula im je u finalu protiv Rovinja za samo jedan bod!

Na prvenstvu je sudjelovalo deset škola, odnosno 150 učenika iz cijele Istre. Svi su bili učenici drugog razreda. Jučer su se natjecali prvašići, a idući će tjedan na redu će biti igra graničara za treće i četvrte razrede, svaki put u drugom gradu, kaže nam voditeljica sportske grupe u OŠ Tar-Vabriga  Anamarija Kodnik-Circota.

Uspješni mali sportaši iz Osnovne škole Tar-Vabriga

Vodim sportsku grupu kao izvannastavnu aktivnost i pripremamo se vrlo rado za sva natjecanja koja su na raspolaganju za osnovne škole. Djeca to jako vole, a i treba ih poticati na sport. Učestalim vježbanjem vide se veliki rezultati, kazala je Kodnik-Circota, dodavši da sa sportskom grupom vježbaju jednom tjedno, a pripremaju se još i na satovima tjelesne kulture, što je još tri sata tjedno.

Niži razredi smješteni su u Područnoj školi u Vabrigi koja je nedavno dobila zahvaljujući općinskoj investiciji svoju novu školsku dvoranu, što također doprinosi odličnim rezultatima djece.

Ovo nije prva medalja za njihovu sportsku grupu.

-Brzo se pripremamo za Sportski poligon Veli Jože koji se svake godine odvija u svibnju u Rovinju, potom je na redu atletika, pa se pripremamo i za kros i za sve druga sportska natjecanja koja nam se nude, zaključila je Anamarija Kodnik-Circota.

RAST OD 10 POSTO: Valamar u 2019. ostvario 2,22 milijardi kuna prihoda

Meteor eksplodirao iznad sjevernog Jadrana – Korado Korlević: Dijelovi su pali na zemlju, otkrit ćemo gdje