in

Djeca Poreča za osobe s invaliditetom – Osnovci u posebnom likovnom natječaju

Foto Društvo invalida Poreč - Radovi osnovaca iz Finide i OŠ Poreč

Porečke osnovne škole OŠ Finida i OŠ Poreč uključile su se u projekt  Društva invalida Poreč naziva „Djeca Poreča za osobe s invaliditetom“. Projekt je usmjeren senzibilizaciji javnosti, posebno najmlađih,  na osobe s invaliditetom. U ovaj projekt djeca osnovnoškolskog uzrasta iz dviju osnovnih škola su uključena kroz likovno stvaralaštvo i istoimeni likovni natječaj „Djeca Poreča za osobe s invaliditetom“.  Dobrovoljnim uključivanjem u natječaj OŠ Poreč i OŠ Finida nastali su prekrasni dječji radovi motivirani pričama djece i njihovih učitelja/profesora o osobama s invaliditetom, njihovim potrebama i suživotu u zajednici.

-Ovim putem objavljujemo plakat sa svim nastalim likovnim radovima u dvije porečke osnovne škole iz kojih će radova biti izabrana tri prvo nagrađena rada od strane stručnog žirija. Prvo nagrađeni rad bit će tiskan na listić 10.-te jubilarne novogodišnje lutrije Društva invalida Poreč koju brojni simpatizeri Društva invalida Poreč godinama podupiru i tako značajno pomažu radu i aktivnostima Društva u odnosu na najranjivije članove.

Zahvaljujemo OŠ Poreč i OŠ Finida te svim učiteljima mentorima iz obiju škola koji su pokazali dobru namjeru i veliko srce te se dobrovoljno uključili u ovaj likovni natječaj.  Osim prekrasnih dječjih radova, iz kojih će biti izabran rad za listić lutrije, najvrijednije što je proizašlo iz projekta je senzibilitet učitelja u odnosu na osobe s invaliditetom kojeg su podijelili sa svojim učenicima navodeći ih da razmišljaju na osobe s invaliditetom, da razvijaju empatiju i humane vrijednosti u odnosu na najosjetljivije sugrađane, navodi se u priopćenju Društva invalida Poreč.

Foto Turistička zajednica Tar-Vabriga - Centar Tara sa župnom crkvom Sv. Martina

Općina Tar-Vabriga objavila natječaj za postavljanje štandova i kioska

Foto KRSG Poreč

Porečke gimnatičarke osvojile niz medalja na međunarodnom turniru u Zagrebu