in

Poreč obilježio Svjetski dan zaštite okoliša edukacijom najmlađih i akcijom sakupljanja tekstilnog otpada

Foto Usluga Poreč

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša danas je komunalna a tvrtka Usluga Poreč organizirala uspješnu akciju sakupljanja tekstilnog otpada na velikom parkingu. Tekstilna industrija, jedna od najbrže rastućih industrija, stvara značajne količine otpada koji negativno utječe na okoliš. Cilj ove akcije bio je podići svijest o važnosti pravilnog zbrinjavanja tekstilnog otpada i potaknuti građane na odgovornije ponašanje prema okolišu.

Foto Usluga Poreč
Foto Usluga Poreč

Uz ovu akciju, posjetili su djecu u porečkim vrtićima gdje su im je predstavljena bojanka na temu odvajanja otpada i očuvanja okoliša. Bojanka je osmišljena kako bi na zabavan i edukativan način djeci približila važnost zaštite okoliša i odgovornog postupanja s otpadom. Djeca su budućnost i ključno je da od malih nogu usvoje navike koje će doprinijeti očuvanju našeg planeta. Djeca su s oduševljenjem prihvatila bojanke i pokazala velik interes za temu zaštite okoliša. Kroz igru i bojanje, mališani su naučili kako pravilno razvrstavati otpad i zašto je važno brinuti se za prirodu.

Gradonačelnik Loris Peršurić istaknuo je važnost zajedničkih napora u očuvanju okoliša.

-Svjetski dan zaštite okoliša prilika je da svi zajedno promislimo o našem utjecaju na planet i poduzmemo konkretne korake kako bismo ga smanjili. Ponosan sam na naše sugrađane koji su se uključili u akciju sakupljanja tekstilnog otpada i na našu djecu koja će kroz edukativne bojanke naučiti kako pravilno razdvajati otpad. Zajedničkim snagama možemo napravili veliku razliku, kazao je gradonačelnik.

Direktor društva Luka Maleš dodao je: „ Kontinuirano se trudimo raditi na projektima koji doprinose održivosti i zaštiti okoliša. Akcija sakupljanja tekstilnog otpada pokazala je da naši građani imaju svijest o važnosti recikliranja i odvajanja otpada. Edukativna bojanka koju smo podijelili vrtićima pomoći će najmlađima da od najranije dobi usvoje pravilne navike razdvajanja otpada, što je ključni korak. “

Foto Usluga Poreč kontejner odjeća roba škovace
Foto Usluga Poreč

Ovom prilikom iz Usluge zahvaljuju svim građanima koji su sudjelovali u akciji sakupljanja tekstilnog otpada te odgajateljima koji su podržali njihovu inicijativu u vrtićima.

-Pozivamo sve da nastave s odgovornim ponašanjem prema okolišu i da zajedno radimo na stvaranju bolje i čišće budućnosti za sve nas, poručili su iz Usluge Poreč.

Foto Usluga Poreč kontejner odjeća roba škovce
Foto Usluga Poreč

Tar variga spottski poligon učenici drugog razreda

OŠ Tar-Vabriga prva na istarskom natjecanju u sportskom poligonu

presica festival craft beer

Za vikend Žminj craft beer festival. Bogat izbor bire, cola Monada, TBF i Acid Salvia