in

Za vikend Žminj craft beer festival. Bogat izbor bire, cola Monada, TBF i Acid Salvia

Foto TZ Žminj - Festival craft beer

I ove godine Udruga građana Geminianum iz Žminja poziva sve ljubitelje dobrog crafta i dobre zabave da se 7. i 8. lipnja u Žminju Zad kaštela od 18:00 sati pridruže proslavi 5. rođendana Žminj craft beer festivala. Ljubiteljima craft pive predstaviti će se 10 pivovara sa više od 40 vrsta craft pive. Ovogodišnje pivovare koje sudjeluju na festivalu su: 1. PIVOVARA PODRUM – KARLOVAC, 2. KUMSKA PIVOVARA – ZAGREB, 3. PULA NA BIRI – PULA, 4. SAPERLOT – VARAŽDIN, 5. BRUMAN CRAFT BREWERY – BUZET, 6. FUNKY BREWERY – SLAVONSKI BROD, 7. LABONA CRAFT BREWERY – LABIN, 8. LEPI DEČKI – ČAKOVEC, 9. BIG JOSEPH – MOTOVUN i 10. MLINARICA – ZAGREB.

Craft Beer Festival - Foto TZ Žminj
Craft Beer Festival – Foto TZ Žminj

Ususret 5. Žminj craft beer festivalu, u srijedu 05. lipnja održana je u Žminju Zad kaštela konferencija za medije. Ovom prigodom nazočnima su se obratili načelnik Općine Žminj Željko Plavčić, direktorica Turističke zajednice Općine Žminj Slavenka Blašković-Janko i Gabrijel Erman u ime organizatora manifestacije Udruge građana Geminianum.

U ime Općine Žminj okupljene je pozdravio općinski načelnik Željko Plavčić i izrazio zadovoljstvo suradnjom sa Udrugom Geminianum i manifestacijom koja uspješno ide već 5. godinu za redom. Načelnik Plavčić ukratko je predstavio manifestaciju i izrazio želju i nadu da će Žminj craft beer festival postati tradicionalna manifestacija Žminja.

O ovogodišnjem konceptu i programu manifestacije govorio je Gabrijel Erman iz Udruge građana Geminianum. Erman je predstavio sve pivare koji će sudjelovati na manifestaciji, a to su redom: 1. PIVOVARA PODRUM – KARLOVAC, 2. KUMSKA PIVOVARA – ZAGREB, 3. PULA NA BIRI – PULA, 4. SAPERLOT – VARAŽDIN, 5. BRUMAN CRAFT BREWERY – BUZET, 6. FUNKY BREWERY – SLAVONSKI BROD, 7. LABONA CRAFT BREWERY – LABIN, 8. LEPI DEČKI – ČAKOVEC, 9. BIG JOSEPH – MOTOVUN i 10. MLINARICA – ZAGREB. Dakle, 10 pivara iz cijele Hrvatske s preko 40 vrsta craft piva. Isto tako naglasio je da su “Geminianovci”  zasigurno među prvima koji su standardnu Coca-Colu zamjenili craft colom iz Rijeke pod nazivom Monada. Uveli su beer kviz, beer and paint radionicu u suradnji s akademskom slikaricom Anitom Pilat, prikazivanje kuhanja pive u kućnoj radinosti, craft beer shop… Tako se iz godine u godinu „gradio“ sadržaj oko festivala uz dodavanje ponude hrane (food truck, lokalni opg-ovi) čime se dobila zaokružena cjelina.

U glazbenom dijelu programa u petak, 7. lipnja nastupiti će višestruko nagrađivani TBF, glazbeni sastav iz Splita, dok u subotu, 8. lipnja na pozornicu dolazi lokalni rovinjski rock bend Acid Salvia  –  tri petine thelink20. Još jedanput, Erman je naglasio da Festival organizira udruga građana Geminianum iz Žminja uz potporu Općine Žminj i Turističke zajednice Općine Žminj te 100% Istra – Istria magazina.

Foto TZ Žminj
Foto TZ Žminj

Direktorica Turističke zajednice Općine Žminj Slavenka Blašković-Janko predstavila je događaje za Žminjsko leto i najavila bogat i sadržajan program tijekom lipnja, srpnja i kolovoza. Naglasila je da su programi namijenjeni prvenstveno lokalnom stanovništvu, a potom svakako svim posjetiteljima i gostima Žminja i Žminjštine.

Žminjsko leto otvara Žminj craft beer festival, potom tijekom srpnja, točnije 5. i 6. srpnja tu je Istarski festival pašte, potom 13. srpnja manifestacija Armonike Zad kaštela i 20. srpnja Full Moon Jazz uz Branko Sterpin 4tet.

Craft Beer Festival - Foto TZ Žminj
Craft Beer Festival – Foto TZ Žminj

U kolovozu u Žminju 19. kolovoza ponovno Full Moon Jazz uz Tamaru Obrovac i Transhistria ansambl i 31. kolovoza tradicionalna velika Žminjska Bartulja. Direktorica Blašković-Janko spomenula je i Žminjsku štuoriju – Free walking tour, koji se održava svake srijede tijekom srpnja i kolovoza od 10:00 do 12:00 sati, na kojoj svi sudionici uz razgled Žminja mogu degustirati razne proizvode lokalnih OPG-ova. Pozvala je još jednom prisutne da se pridruže najprije ovoga petka 07. lipnja od 18:00 sati na Žminj craft beer festivalu, a potom i na svim manifestacijama i događanjima Žminjskog leta.

Foto Usluga Poreč

Poreč obilježio Svjetski dan zaštite okoliša edukacijom najmlađih i akcijom sakupljanja tekstilnog otpada

štrajk vrsar

NEMA DOGOVORA – Štrajk u vrtiću u Vrsaru ne staje, a najavljen i prosvjed