in ,

FOTOGALERIJA: Vikend za pamćenje za porečki USB – osvojene brojne medalje na DANCE FESTU

Proteklog vikenda plesačice Usb-a, od onih najmlađih od 4 godine do mama koje također plešu u udruzi, natjecale su se na prvom  „Dance Fest Poreč“ natjecanju u plesu održanom u sportskoj dvorani Žatika s 1.300 natjecatelja i 300 koreografija.

Rezultati su više nego sjajni, a plesačice presretne.

Trenerice Chiara Sirotić, Sabrina Čanić, Elisabeth Wertheim i Ivana Domazet jako su zadovoljne ovim iskustvom i izvanrednim rezultatom.

Nastupilo je čak 250 plesača Usb-a u gotovo svim kategorijama i disciplinama.

Grupe koje su sudjelovale jesu Ježići, Leptirići, Ribice, Mini, Žabice, Mišice, Speed, Lutkice, Zvrkice, Sky, Lollipop, Stars, Jump, grupa seniorki te grupa Mamma mia.

Medaljama za najmlađe nagrađene su grupe Ježići, Leptirići, Ribice, Mini, Žabice i Mišice.

Osim medalja  iz ovog prekrasnog plesnog vikenda proizašlo je nebrojivo puno osmijeha i sreće kako od ovih najmlađih grupa tako i do onih nešto starijh pa tako su plesna skupina Speed osvojile prvo mjesto u kategoriji djeca jazz formacije te prvo mjesto u kategoriji djeca open grupa.

Lutkice su se također popele na postolje  za drugo osvojeno mjesto u kategoriji djeca open formacija.

Zvrkice su kući ponijele brončane medalje u kategoriji djeca modern formacija.

Sky su bile druge u kategoriji juniori jazz formacija.

Grupa Lollipop može se pohvaliti s jednim drugim mjestom i dva treća mjesta u kategoriji grupe i formacije u plesnim diciplinama open i jazz.

Starsice su se natjecale u open i modern diciplinama kao juniorke te osvojile 2. i 3.mjesto tu vrlo jakoj konkurenciji te su se sa visokim bodovima plasirale u TOP 20 koreografija koje su se predstavile na gala večeri „Dance Fest Poreč „.

Jednako tako sa vrlo visokim bodovima plasirale su se u galu i grupa Jump koreografijom u disciplini modern juniori formacije za koju su osvojile drugo mjesto dok su u open disciplini kategorije juniori formacije osvojile prvo mjesto. Osvojile su i prvo mjesto u kategoriji juniori jazz formacije.

Seniorke su također briljirale te su grupnim koreografijama osvojile tri prva mjesta i tri plasmana u gala večer  TOP 20 koreografija.

Mame iz grupe Mamma Mia nastupile su kao posljednja koreografija natjecanja te razveselile publiku svojom koreografijom za koju su i nagrađene prvim mjestom.

Solistice koje su također ostvarile izvanredan rezutat jesu Anamarija Posanović, Nika Brčić, Lara Brčić,Paola Radoš, Sara Đukić, Emily Jakominić, Lana Brčić, Enola Tomćić, Emili Ritoša, Nina Puniš, Nina Cerin, Gaia Mingon, Petra Radjočić, Lucija Korlević, Emily Knapić, Larisa Glavina, Evita Sain, Elena Naperotić i Lejla Hasanagić.

Nagradu za najbolji umjetnički solo dobila je Nina Cerin koja je imala najviši broj bodova na cijelom natjecanju te je za to osvojila specijalnu nagradu.

Još jedna specijalna nagrada za najbolji umjetnički duo pripala je Nini Cerin i Lejli Hasanagić.

Vrhunac natjecanja bio je rezultat gala večeri gdje su seniorke sa koreografijom Live forever  izborile 4.mjesto između 20 najboljih koreografija cijelog natjecanja.

Hvalevrijedni rezultati nagrada su za  veliki trud i rad kako plesača tako i njihovih voditeljica koje su ujedno i koreografkinje zaslužne za nagrade koje su grad Poreč predstavile na najbolji mogući način kao što su to učinili i plesači iz udruge Mot-08 kojima ovom prilikom čestitamo na ostvarenom uspjehu.

Također kao  vrijedno iskustvo ističemo sudjelovanje na jako  kvalitetnim radionicama s vrhunskim plesnim pedagozima domaće i međunarodne plesne scene koji su svoje znanje podijelili na svojim seminarima i tako sve porečke plesače učinili bogatijim u svom plesnom vokabularu.

-Zahvaljujemo se Gradu Poreču te gradonačeniku Lorisu Peršuriću koji nam je omogućio sudjelovanje te dao svoju potporu u razvoju plesne umjetnosti da Poreč zaista bude grad plesa, poručili su iz USB-a.

pixabay solarni paneli sunčane elektrane

HEP preuzeo Sunčanu elektranu KAŠTELIR i najavio izgradnju još tri – UKUPNO ĆE ULOŽITI 750 MILIJUNA KUNA

„Slatka Istra“ nova pjesma Serđa Valića posvećena istarskom medu