in

BLAGO ONIMA KOJI RADE U DM-u: Djelatnicima koji postanu roditelji daruje 10.000 kuna

Foto: Tanja Kocijančić

Za svako novorođeno ili posvojeno dijete dm će odsad svojim djelatnicima davati 10.000 kuna, što predstavlja povećanje od 7.000 kuna u odnosu na dosadašnju potporu u istu svrhu, objavio je portal Lider. Povećanjem potpore za novorođeno ili posvojeno dijete dm želi podržati sve djelatnike koji odluče postati roditelji u ovoj važnoj životnoj odluci i omogućiti im da bezbrižno provedu prve dane sa svojim djetetom, pojašnjavaju iz te tvrtke.

– Djelatnici su naša najveća snaga i temelj uspjeha tvrtke. Želimo im biti podrška u svim fazama njihova života, a dolazak novog djeteta posebna je prilika koju želimo proslaviti s njima. Veselimo se svakom novom djetetu naših djelatnika i vjerujemo da će iznos od 10.000 kuna koji smo im namijenili uvelike olakšati nabavu potrepština za dijete – naglasila je Ana Fostač-Krilčić, članica Uprave dm-a zadužena za Ljudske resurse.

Benefita nikad dosta

Povećanje potpore za novorođenčad i posvojenu djecu još je jedan u nizu benefita za dm-ove djelatnike koji tvrtku 12 godina zaredom svrstavaju među top tri poslodavca (istraživanje portala Moj posao). U dm-u djelatnici tako imaju pravo i na dvije stimulacije u iznosu prosječne mjesečne bruto plaće, a osim materijalnih ulaganja u djelatnike, kompanija pažnju pridaje i njihovom profesionalnom te osobnom razvoju. Tijekom protekle poslovne godine djelatnici sa svih razina kompanije sudjelovali su u 128 različitih edukacija i radionica, a 684 djelatnika dm-a volontiralo je u 169 ustanova, institucija i organizacija civilnog društva, piše Lider.

Osim toga, u dm-u djelatnici mogu izabrati fleksibilno radno vrijeme, a posebna pozornost, kako kažu, pridaje se majkama nakon povratka s rodiljnog i roditeljskog dopusta. Čak 83,5 posto (1.215) od ukupnog broja djelatnika u dm-u čine žene, a sve djelatnice po povratku na radno mjesto nakon rodiljnog ili roditeljskog dopusta mogu pristupiti dodatnim edukacijama i programima uvođenja u posao. Svim roditeljima prvašića dm osigurava i slobodan dan na prvi dan škole.

2018. godini dm-ovi djelatnici dočekali su 75 prinova u svoje obitelji, a ovom inicijativom dm želi dodatno potaknuti što veći broj djelatnika da se odluče na proširenje obitelji, objavio je portal Lider.

VELIKE PRIPREME ZA 30. ATP TURNIR U UMAGU: Goran Ivanišević i Patrick Rafter 17. srpnja igraju revanš velikog wimbledonskog finala

Danas porečki školarci obilježavaju Dan ružičastih majica – dan protiv vršnjačkog nasilja