in

VELIKE PRIPREME ZA 30. ATP TURNIR U UMAGU: Goran Ivanišević i Patrick Rafter 17. srpnja igraju revanš velikog wimbledonskog finala

Foto: Plava laguna

Jubilarno 30. izdanje Plava Laguna Croatia Opena Umag, koje će se održati u Umagu od 12. do 21. srpnja, pružit će posjetiteljima jedinstveni užitak u jednom od najvećih sportskih događaja u hrvatskoj povijesti. Tradicionalni egzibicijski meč održat će se u srijedu, 17. srpnja, a odigrat će ga Goran Ivanišević i Patrick Rafter, čime će jubilarno izdanje umaškog turnira gledateljima omogućiti reprizu legendarnog finala Wimbeldona iz 2001. godine „uživo“.

Meč koji je urezan duboko u sjećanja svih ljubitelja tenisa i sporta u cijelom svijetu, posebno hrvatskih fanova koji su s Goranom prošli to iskustvo 2001., oživjet će na terenu umaškog ATP stadiona koji danas i nosi Goranovo ime. Revanš je to koji će svim posjetiteljima omogućiti da ožive uspomene na Goranov četvrti finale najprestižnijeg svjetskog turnira i konačni uspjeh kojim se upisao u povijesne knjige, ali i osvojio srca milijuna fanova diljem svijeta, objavila je danas Plava laguna.

“Ovo mi je ispunjenje sna, jedva čekam da napokon u Hrvatskoj odigram taj meč još jednom. Veliko hvala Patricku koji će samo zbog ovog meča doći iz Australije. Hvala i Umagu i svim ljudima koji su nam ovo omogućili, vjerujem da će svi uživati u ovom revanšu”, istaknuo je Goran Ivanišević.

Iako ga se u Hrvatskoj pamti ponajviše zbog tog meča, sportski životopis Patricka Raftera izuzetno je bogat. Bivši prvi igrač svijeta, dvostruki osvajač US Opena (1997. i 1998.) te dvostruki finalist Wimbledona godinama je bio jedan od najpopularnijih igrača na ATP Touru. Godinu dana mlađi od Gorana, i danas je vrlo aktivan u svijetu tenisa, posebice kroz pomoć i savjetovanje mladih australskih tenisača.

“Goran je moj veliki prijatelj i jako se veselim dolasku u Hrvatsku, među njegovu publiku. Već nekoliko godina pokušavamo uskladiti raspored kako bih upoznao hrvatske ljepote te posebnost umaškog turnira o kojem se na Touru toliko priča. Drago mi je da smo ove godine uspjeli ovo ostvariti stoga jedva čekam meč u srpnju”, izjavio je Patrick Rafter.

18 godina nakon finala u All England Clubu, 18 godina nakon jedne od najvećih priča u povijesti Wimbledona u kojoj je 125. igrač svijeta ispunio svoj životni san, svi će posjetitelji imati priliku uživo prisjetiti se emocija koje je taj meč izazvao.

Plava Laguna Croatia Open Umag najznačajniji je i najdugovječniji sportski događaj u Hrvatskoj koji iz godine u godinu privlači sve veći broj domaćih i svjetskih medija. jubilarno izdanje ovog turnira ponudit će bogat program – sportski, glazbeni i zabavni.

DAMIR GRUNBAUM IZ ŽIVOG ZIDA: Skandalozne uzurpacije obale u Savudrijskoj vali, nadležno ministarstvo ne poduzima ništa

BLAGO ONIMA KOJI RADE U DM-u: Djelatnicima koji postanu roditelji daruje 10.000 kuna