in

Dožupanica za jače uključivanje poduzetnica talijanske nacionalnosti u BPW klub

Istarske poduzetnice s dožupanicom

U sjedištu Istarske županije, u Puli, u srijedu je održan sastanak zamjenice istarskog župana Jessice Acquavita s članicama Izvršnog odbora BPW Pula (Business and Professional Women).

Članica IO BPW dr.sc. Danijela Križman Pavlović upoznala je zamjenicu Acquavita o znanstvenoj suradnji FET Pula s BPW Pula u promicanju i poticanju ženskog poduzetništva. Koordinatorica mladih poduzetnica u Izvršnom odboru BPW Pula Mikela Buršić Lisjak  naglasila je, pak, važnost aktivnog uključivanja mladih u realnom sektoru, osobito proizvodnji hrane.

Predsjednica BPW Pula, dr.sc. Alida Perkov predstavila je zamjenici župana aktivnosti BPW Pula u unutarnjoj i vanjskoj politici. Naglasila je da se međusobno lobiranje u kupovanju proizvoda i usluga u vlasništvu žena provodi već 15 godina kroz projekt „Lobbying for shopping“. U doba pandemije krenulo se s projektom digitalnog kataloga poduzetnica, gdje se na mrežnim stranicama www.bpw.hr nalaze ponude poduzetnica, razvrstane po djelatnostima. Ove godine pokrenut je i projekt reklamne promocije poduzetnica gdje će se kroz medijsku spot-priču  prikazati objedinjena ponuda poduzetnica.

Na polju međunarodnih odnosa Perkov je predstavila aktivno sudjelovanje i   predsjedanje BPW Pula u mreži poduzetnica BPW Danube Net do 2016. godine. U svojstvu osnivačice i predsjednice, upoznala je zamjenicu s osnivanjem i djelovanjem mreže poduzetnica jadranske i jonske regije BPW AdrionNet od 2017. godine do danas. Također, naglasila je timsku podršku i suradnju svih članica BPW-a u ostvarivanju poduzetničkih projekata u interesu zajednice.

Uz organiziranje četiri međunarodne konferencije 2007., 2010., 2016. i 2020. godine u Puli, kao i suorganizaciju 15 BPW Foruma u regiji Podunavlja, te jadranskoj i jonskoj regiji, Klub se osobito  ponosi uspostavom poslovnih partnerstva s klubovima poduzetnica u Hrvatskoj, Grčkoj, Italiji i podunavskim zemljama. Na jesen se, pak, očekuje posebna poslovno – kulturna suradnja s talijanskim poduzetničkim klubom FIDAPA BPW Verona na projektu “Due Arene”. Sve ostale aktivnosti prilagođavat će se aktualnoj epidemiološkoj situaciji.

Zamjenica župana Acquavita podržala je inicijative, naglasivši da će Županija nastaviti s pružati podršku radu BPW-a, te je naglasila potrebu jačeg uključivanja istarskih poduzetnica talijanske nacionalnosti u BPW klub, za što će se osobno založiti.

– Tijekom svih ovih godina djelovanja Klub BPW Pula je snažno i kvalitetno djelovao u smislu podrške i promocije ženskog poduzetništva, zaključila je zamjenica Jessica Acquavita.

Izvor Istarska županija

tari grad poreč turisti

POREČ: Novi život Eufrazijeve ulice

Mjerenje – Na dvije plaže u Poreču i Rovinju more nije izvrsne kvalitete za kupanje