in

FUNTANA objavila “Proračun u malom” s detaljnim prikazom investicija – Gotovo 10 milijuna kuna za obnovu škole i cesta

U tijeku obnova stare škole u Funtani - Foto Tanja Kocijančić

Općina Funtana objavila je vodič „Proračun u malom“ i ove godine kojim želi mještanima na transparentan način približiti stanje općinskih financija na jednostavan i razumljiv način te pružiti uvid u sve planirane programe i projekte Općine tijekom 2022. godine.

Na samom početku vodiča izdvojene su najbitnije informacije o tome gdje se općinski proračun može pronaći i što se iz njega može saznati, kako se planira i donosi, tko nadzire i kontrolira njegovu provedbu te kada se donosi rebalans proračuna. U drugom dijelu dan je kratak osvrt na proračun, odnosno na osnovne podatke o prihodima, primicima te rashodima i izdacima, dok su u zadnjem dijelu vodiča istaknuti neki od prioritetnih općinskih projekata koji će se financirati ove godine.

Mladen Grgeta funtana
Mladen Grgeta

Proračun za 2022. godinu vrlo je ambiciozan te iznosi 32.905.300 kuna. Svi planirani prihodi su realni, a rashodi racionalni, što ga čini stabilnim i održivim te osigurava gospodarski rast, daljnji razvoj u komunalno uređenje, zaštitu socijalno osjetljivih skupina građana, kao i podizanje odgoja i obrazovanja najmlađih.

-Pred nama je još puno posla i izazova, no siguran sam da je energija zajedništva ključna za uspjeh. Kao ozbiljna i odgovorna općina želimo se razvijati u skladu s vremenom, ići u korak s potrebama svih naših mještana te graditi budućnost djece i mladih. Stoga, svi mi pojedinačno, ali i kao kolektiv, moramo osjetiti da općina živi i djeluje radi nas. Naposljetku, kao i svake godine, pozivam vas da sudjelujete u upravljanju našom općinom pa se nadam da će vam proračunske informacije, dane kroz ovaj vodič, omogućiti da se dodatno angažirate i utječete na efikasnost prikupljanja i trošenja raspoloživih proračunskih sredstava, a sve kako bi programi i projekti, koje pripremamo i planiramo realizirati, bili u službi svakog našeg mještana Funtane, istaknuo je općinski načelnik Mladen Grgeta.

U nastavku vodiča izdvojene su sve najvažnije investicije, poput rekonstrukcije stare škole koja će postati sjedište općine i njenih tvrtki, vrijedna gotovo pet milijuna kuna, zatim 4,46 milijuna kuna za nove ceste, 677 tisuća kuna za novu javnu rasvjetu po mjestu, skoro milijun i pol za uređenje interpretacijske staze uz šetnicu Funtana – Bijela uvala i drugo.

Cijeli vodič pogledajte na stranicama općine https://www.funtana.hr/

vrsar petalon uređaj za pročišćavanje pročistač

Odvodnja Poreč ove godine ulaže čak 66 milijuna kuna

Foto OK Funtana/Vrsar odbojka

OK FUNTANA/VRSAR: Mlađe kadetkinje bez izgubljenog seta upisale još dvije pobjede!