in

Odvodnja Poreč ove godine ulaže čak 66 milijuna kuna

Vrsarski pročistač otpadnih voda - Foto Odvodnja Poreč

ODVODNJA POREČ I U 2022. GODINI NASTAVLJA SA ZNAČAJNIM INVESTICIJAMA, PREDVIĐENA ULAGANJA PRELAZE 66 MILIJUNA KUNA!

Odvodnja Poreč već dugi niz godina intenzivno radi na postizanju maksimalne priključenosti stanovništva na sustav javne odvodnje, kao i na modernizaciji sustava, a ni 2022. godina neće biti iznimka. Planirana ulaganja prelaze vrijednost od 66 milijuna kuna.

Foto Odvodnja Poreč uređaji za pročišćavanje otpadnih voda
Foto Odvodnja Poreč

Ove godine očekuje se dovršetak aktivnosti na EU projektu Poreč, odnosno završetak pokusnog rada svih postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda i obradu mulja, što ujedno predstavlja okončanje najznačajnijeg infrastrukturnog projekta Odvodnje Poreč. Za spomenute aktivnosti predviđen je iznos od približno 37 milijuna kuna sufinanciranih od strane Europske unije i nacionalnih tijela.

Kao još jedan primjer uspješnog povlačenja sredstava putem Europskih fondova i nacionalnih programa može se istaknuti i ciklus investicija Mehanizma za oporavak i otpornost, u sklopu kojeg je Odvodnja Poreč osigurala sredstva za izgradnju kanalizacijske mreže naselja Ladrovići, Bonaci, Flengi, Fuškulin i Jasenovica. Vrijednost investicija u sklopu navedenog mehanizma iznosi približno 22 milijuna kuna koji su sufinancirani u udjelu od 90% od strane Europske unije i Hrvatskih voda.

Uz navedene investicije planirane su izgradnje kanalizacijskih mreža naselja Rošini – I. faza (3 mil. kuna), Stranići – I. faza (1,6 mil. kuna), Bonaci (1.1 mil. kuna), istočnog dijela naselja Funtana (620 tisuća kuna) i Servisne zone III – Facinka (1,1 mil. kuna).

Kao i do sada Odvodnja Poreč d.o.o. nastavit će osluškivati potrebe građana i korisnika, ali i pratiti tehnološke napretke i najmodernije standarde.

Provedbu navedenih investicija i napredak radova možete pratiti na internetskoj stranici www.odvodnjaporec.hr te za dodatne informacije možete nam se obratiti na broj telefona 052 431 003 ili na info@odvodnjaporec.hr, priopćeno je iz Odvodnje.

Odvodnja Poreč d.o.o.

maska maskica korona covid

Istra u petak: Sve manje novozaraženih i tri preminule osobe

U tijeku obnova stare škole u Funtani - Foto Tanja Kocijančić

FUNTANA objavila “Proračun u malom” s detaljnim prikazom investicija – Gotovo 10 milijuna kuna za obnovu škole i cesta