in

Jeste li se naviknuli? Ukida se dvojno prikazivanje cijena

Ilustracija - Photo: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Zadnjim danom ove godine nestat će kune na svim policama jer Ministarstvo financija neće produžiti dvojno iskazivanje cijena. Tako će nakon 16 mjeseci (od 5. rujna 2022.) prikazivanja cijena u eurima i kunama građani od 1. siječnja 2024. morati sami preračunavati. Jeste li se već naviknuli?

Donosimo obavijest Hrvatske obrtničke komore koja podsjeća obrtnike da je sukladno Zakonu o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj propisano kako obveza dvojnog iskazivanja za poslovne subjekte traje do 31. prosinca 2023.

„Slijedom navedenog, od 1. siječnja 2024. cijene se iskazuju isključivo u valuti eura.

Sukladno navedenom, upućujemo vas kako je s dvojnim iskazivanjem cijena potrebno prestati što je prije moguće nakon 31. prosinca 2023., pri tom imajući u vidu načelo učinkovitosti i ekonomičnosti iz članka 10. Zakona prema kojemu se uvođenje eura i svi postupci i aktivnosti koji iz toga proizlaze provode na način da se svima osigura što jednostavnije postupanje uz što manje troškova.

Napominjemo kako sam prestanak dvojnog iskazivanja cijena nikako ne smije biti, niti je opravdan razlog za povećanje cijena roba i usluga.

Također vas upućujemo da nakon 31. prosinca 2023. što prije uklonite fizičke naljepnice Etičkog kodeksa i da oznake više ne koristite pri provođenju promotivnih i marketinških aktivnosti. U slučaju da imate neiskorištenih naljepnica Etičkog kodeksa, molimo da ih uništite.“

Foto Dom obrtnika Poreč

Obavijest za sve obrtnike s Poreštine – Tara, Vabrige, Funtane, Vrsara, Kaštelira, Vižinade, Višnjana i Sv. Lovreča

Foto Zajednica Talijana Labinci - koncert u crkvi

Lijep božićni koncert u Kašteliru – Posebno oduševile mlade pjevačice ZT-a Labinci