in

Ministri potpisali: Gradi se novi most na Dragonji

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar za infrastrukturu Republike Slovenije Jernej Vrtovec u ime vlada Hrvatske i Slovenije potpisali su danas, 16. travnja, Sporazum o izgradnji cestovnog mosta kod stalnog graničnog prijelaza za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Kaštel (RH) – Dragonja (SLO).

Izgradnja novog mosta osigurat će bolju protočnost prometa na graničnom prijelazu koji je posebno opterećen u vrijeme turističke sezone kada turisti biraju ovaj pravac kako bi stigli na odmor u Istru. Osim izgradnje novog mosta, obnovit će se i postojeći a cjelokupna investicija iznosi 12 milijuna kuna, rekao je ministar Butković.

Postojeći most koji je izgrađen još 1969. godine je dotrajao te zahtjeva temeljitu obnovu s kojom će Hrvatske ceste krenuti nakon turističke sezone i trajat će četiri mjeseca, dok će gradnja novog mosta krenuti nakon što se ishode sve potrebne dozvole i raspiše javni natječaj za izvođače radova.

Ono što je važno jest da troškove ovog projekta Hrvatska dijeli po pola sa slovenskom stranom a s projektima obnove mostova na zajedničkoj granici nastavlja se i dalje, na obostrano zadovoljstvo, priopćeno je iz Ministarstva mora i prometa.

Foto Facebook ministra Olega Butkovića

Važan dan za TAR: Uručen ugovor vrijedan 37 milijuna kuna za izgradnju luke Santa Marina

Premijer u Istri: Do 1. srpnja gotova gradnja Istarskog ipsilona u punom profilu, za očuvanje radnih mjesta 680 milijuna kuna