in

Važan dan za TAR: Uručen ugovor vrijedan 37 milijuna kuna za izgradnju luke Santa Marina

Pri posjetu Istarskoj županiji ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića uručila ugovor Lučkoj upravi Poreč za proširenje kapaciteta Luke Santa Marina vrijedan 37 milijuna kuna u okviru mjere 1.23/1.24. “Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa”.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio je danas u posjetu Istarskoj županiji, koji je započeo u Poslovnoj zoni Milanezi u Višnjanu i obilaskom Uređaja za pročišćavanje sanitarnih otpadnih voda. Potom se u Puli sastao s Fabriziom Radinom, zamjenikom župana koji obnaša dužnost župana i gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem, a nazočio je i uručenju Odluke o dodjeli sredstava u okviru mjere 1.23/1.24. “Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa” Lučkoj upravi Poreč – Luka Santa Marina, koju je ravnatelju Lučke uprave Poreč Branku Curiću uručila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

U izjavi za medije nakon sastanka razgovore na temu daljnjeg razvoja te županije ocijenio je vrlo sadržajnim.

Posebno je izdvojio nekoliko tema današnjega razgovora. Prije svega projekt pročistača sanitarnih voda u Višnjanu, realiziranog u suradnji Ministarstva gospodarstva, Hrvatskih voda i Općine Višnjan, vrijednog preko 13 milijuna kuna.

“Krasan primjer ozelenjivanja, na tragu naše politike zaštite okoliša koji omogućuje da se sanitarne vode pretvore što u tehnološku vodu što u hranu za tlo, čime se na otpad baca praktički samo 1 %”, kazao je premijer Plenković i istaknuo kako takvi primjeri diljem Hrvatske pokazuju brigu o zaštiti okoliša.

Za očuvanje radnih mjesta u Covid krizi u Istri 680 milijuna kuna

Ugovor o Ribarskoj luci Santa Marina u Poreču, vrijedan 37 milijuna kuna, važna je potpora ribarstvu, kazao je premijer Plenković.

“Imamo renesansu cijele hrvatske obale za vrijeme našega mandata, a posebno investiramo kroz Ministarstvo poljoprivrede potičući ribarstvo”, poručio je.

Što se tiče dosadašnje suradnje Vlade i županije, premijer Plenković istaknuo je 2,5 milijardi projekata iz europskih fondova, što pokazuje, dodao je, koliko su ljudi u Istri agilni u pripremanju kvalitetnih projekata i apsorpciji sredstava.

Izvor Ministarstvo poljoprivrede

NOVIGRAD: Usvojen novi Program ukupnog razvoja do 2027.

Ministri potpisali: Gradi se novi most na Dragonji