in

Novo ruho VIŽINADE – Kružni tok pušten u promet, izgrađeni nogostupi i autobusno ugibalište

Foto TZ Vižinada

Završena je gradnja novog kružnog toka u Vižinadi, čime je u cijelosti obnovljeno raskrižje županijskih cesta u centru mjesta. Projekt je to vrijedan 2,2 milijuna kuna, a realiziran je u suradnji sa Županijskom upravom za ceste koja je i investitor spomenutih radova. Investiciju su sufinancirali Ministarstvo unutarnjih poslova s 300.000 kuna i Općina Vižinada s 450.000 kuna. 

-Novi rotor u Vižinadi pušten je u promet, izgrađen je nogostup do dječjeg vrtića, uređeno je autobusno ugibalište, obilježeni su pješački prijelazi i parkirna mjesta… Do prije nekoliko dana nismo imali niti jedan pješački prijelaz na području općine, a od danas ih imamo čak sedam. Tako ćemo nastaviti i na drugim kritičnim mjestima, a sve u cilju veće sigurnosti u prometu, komentirao je načelnik Marko Ferenac.

Podsjetimo, radovi su počeli sredinom studenog prošle godine i dovršeni su u roku.

Da novi rotor ne testiraju samo domaći pobrinuli su se danas biciklisti iz cijelog svijeta, koji su centrom Vižinade prošli u prvoj etapi renomirane profesionalne utrke Istrian Spring Trophy, koja je startala iz Poreča a cilj je bio u Funtani. Pa su tako obnovljenim središtem Vižinade projurili profesionalci Austrije, Švicarske, Češke, Mađarske, Rusije, Poljske, Australije, Kanade, Nigerije i mnogih drugih zemalja koji se ovih dana natječu u nekoliko etapa po cijeloj Istri.

Foto Općina Vižinada

Zavičajni muzej Poreštine - U tijeku radovi - Foto Grad Poreč

Zavičajni muzej Poreštine: Više od 3 milijuna kuna investicija u 2022.

Ilustracija Pixabay mamograf

Općina Funtana svojim ženama plaća mamografski pregled