in

Poreč: Besplatna radionica “Važnost usklađivanja poslovanja malih i srednjih poduzetnika s ESG ciljevima”

Ilustracija - Foto AndreasAux za Pixabay

U sklopu programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču, u četvrtak 19. listopada 2023. u Velikoj vijećnici Grada Poreča (Obala m. Tita 5) s početkom u 12 sati održat će se radionica Važnost usklađivanja poslovanja malih i srednjih poduzetnika sa ESG ciljevima – „Enviromental, Social and Governance“ („okolišno, društveno i korporativno upravljanje“).

Europska unija želi povećati broj društveno odgovornih poduzeća i utjecati na odgovornije poslovanje u odnosu na okoliš, društvo i samo upravljanje poduzećima. Velika poduzeća morati će izrađivati svoje izvještaje o održivosti u kojima će detaljno informirati o svom održivom poslovanju. Mali poduzetnici mogu pronaći u tome priliku za razvoj svoga poslovanja. Kako? Moći ćete saznati na predavanju. Radionicu će voditi Helga Možé, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Pula.

ESG je akronim od riječi „Enviromental, Social and Governance“ („okolišno, društveno i korporativno upravljanje“) te označava tri ključna čimbenika koja bi se trebala uzeti u obzir prilikom mjerenja održivosti, etičnosti i društveno odgovornog poslovanja svake tvrtke. Okolišni čimbenici vezani su uz izravan ili neizravan utjecaj poslovanja na prirodni okoliš (primjerice: klimatske promjene, onečišćenje okoliša, iskorištavanje prirodnih resursa, odlaganje otpada, energetska učinkovitost). Društveni čimbenici vezani su uz izravan ili neizravan utjecaj poslovanja na interesne skupine u pogledu univerzalnih vrijednosti (primjerice: uvjeti rada, odnosi sa zajednicom, ljudska prava, raznolikost). Upravljački čimbenici odnose se na procese, regulaciju i institucije koje utječu na upravljanje, administriranje i kontroliranje tvrtki (primjeri: politike i prakse plaća i nagrađivanja, neovisnost izbora članova uprave).

Radionica je besplatna, a zbog ograničenog broja mjesta potrebno je prijaviti se na email adresu: gospodarstvo@porec.hr do srijede 18. listopada do 14.00 sati.

-Navedena radionica je jedna od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču 2023. koju već šestu godinu organizira Grad Poreč u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područjima interesa, u kojima osim Grada Poreč sudjeluju gradske ustanove, obrazovne institucije i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova, kojima se zahvaljujemo, objavio je Grad Poreč.

Foto Policijska uprava istarska - Marina Veruda Pula

Istra: Teško ozlijeđen u eksploziji jedrilice. Odvezli ga u riječku bolnicu

Foto ŽKK Istra Poreč

Porečke kuglačice pobijedile jaku ekipu Podravke