in

POREČ: Na Gradskom groblju uskoro velik broj novih niša za urne i lijesove

Foto Usluga Poreč

Proširuje se novi dio gradskog groblja i to za 72 nove niše za urne i  66 novih niša za ljesove.

Rekonstrukcija prve faze dogradnje groblja obuhvatit će uređenje jedne zelene površine na kojom je planirana izgradnja niša za urne i ljesove. Investicija se odrađuje na najnovijem dijelu groblja te će na površini od 313 m2 biti izgrađeno 66 niša za lijesove te 72 niše za urne. Prostor će se hortikulturno urediti, a površina neposredno ispred građevine popločiti. U istom dijelu uredit će se i pomoćna spremišta za opremu i alate koji se koriste u aktivnostima upravljanja i održavanja groblja.

-Radovi su započeli danas, a rok za njihovo izvođenje je 90 dana. Sve korisnike groblja ovim putem molimo za razumijevanje prilikom izvođenja radova, dok će prilikom sprovoda i vjerskih obreda biti obustavljeni, izvijestili su iz komunalne tvrtke Usluga Poreč.

Gradsko groblje Poreč poznato je i po nazivu groblje sv. Marka, a izgrađeno je 1920. godine kada je evidentiran prvi ukop. Zadnjom rekonstrukcijom gradskog groblja, odrađenom 2016. godine izgrađena su nova 744 grobna mjesta, a koja su uključivala zemljana grobna mjesta i grobnice.

Danas gradsko groblje u Poreču broji ukupno 3.449 grobnih mjesta koja čine zemljana grobna mjesta, grobnice sa tri i šest ukopnih mjesta te niše za ljesove i urne. Broj slobodnih grobnih mjesta za ukop trenutačno iznosi 365 zemljanih grobnih mjesta te 27 grobnica.

Foto Centar za mlade Alarm Pazin

U srcu Istre: Vaterpolo turnir na Zarečkom krovu 2023. Prijave u tijeku

djevojka alkohol čaša ilustracija

Istra: Izazvala sudar s 2,02 promila