in

POREČ: Ovog vikenda otvara se prva dionica međuzaobilaznice

Foto Grad Poreč

Dovršava se izgradnja druge faze porečke međuzaobilaznice u poslovnoj zoni Facinka koja će dovršetkom radova spojiti Vukovarsku ulicu (cesta Poreč – Varvari) s Ulicom Mate Vlašića.

Kako je izvođač radova jučer informirao gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića i pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav Marina Poropata u obilasku radova, u tijeku je asfaltiranje rotora na Vukovarskoj ulici te će za Uskrsni vikend prva dionica – cesta Poreč – Varvari – biti puštena u promet. Tijekom idućeg tjedna očekuje se dovršetak cijele dionice kroz Facinku i puštanje u promet, čime će se omogućiti pristup zoni Facinka u s južne strane i na taj se način rasteretiti porečka zaobilaznica i Ulica Mate Vlašića, posebno tijekom ljetnih mjeseci.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Prva faza međuzaobilaznice izgrađena je u 2018. godini, kada je i otvorena nova Osnovna škole Finida. Prva faza spaja Osnovnu školu Finida sa zonom trgovačkih centara u Ulici Mate Vlašića.  Trenutno se izvodi druga faza –  probijena je dionica međuzaobilaznice od Vukovarske ulice (cesta Poreč – Varvari) preko Facinke uz Metro do Ulice Mate Vlašića, a predstoji još posljednja, treća faza koja će spojiti naselja Gonji Špadići i Gulići s Osnovnom školom Finida, paralelno s postojećom zaobilaznicom, te će na taj način međuzaobilaznica u punom profilu dodatno povećati standarde prometovanja u gradu Poreču. Bit će omogućen pristup poslovnoj zoni Facinka iz više različitih smjerova, što će omogućiti veću protočnost prometa, veću sigurnost za sve sudionike u prometu te lakši pristup traženim sadržajima, objavio je Grad Poreč.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Foto kaštel Morosini-Grimani u Svetvinčentu - Arhiv

SVETVINČENAT: Uskrsni ponedjeljak u kaštelu Morosini-Grimani najavljuje bogati program u travnju

Bez vode u petak 7. travnja dio Višnjana i Nova Vas