in

POREČ: Predstavljen projekt rekonstrukcije gradske tržnice

Foto Usluga Poreč

U prostorijama Usluge Poreč danas je održana prezentacija glavnog projekta rekonstrukcije gradske Tržnice Poreč. Riječ je o još jednom u nizu ulaganja koje Usluga Poreč provodi. Podsjetimo, osim kontinuirane modernizacije i ulaganja u komunalnu opremu i kvalitetu komunalne usluge, preuređenjem ribarnice krenula je početna faza rekonstrukcije cjelokupne gradske Tržnice.

Foto Usluga Poreč
Foto Usluga Poreč

Rekonstrukcija otvorenog dijela gradske tržnice nastavak je sustavnog ulaganja kojoj su prethodili osim uređenje ribarnice, sanacija dijela krovišta,  zamjena ulaznih vrata na zatvorenoj tržnici i zamjena aluminijske stolarije. Osim navedenih ulaganja u tijeku je ugradnja sustava za hlađenje, grijanje i ventilaciju na zatvorenom dijelu tržnice, a zamjena vanjske ovojnice fasade preostalog dijela upravne zgrade i poslovnih prostorija planira se odraditi nakon turističke sezone.

Foto Usluga Poreč
Foto Usluga Poreč

Današnjem sastanku prisustvovali su direktor Usluge Luka Maleš sa suradnicima iz Radne jedinice komercijalne djelatnosti prevođene Sinišom Terlevićem, zatim gradonačelnik Loris Peršurić s gradskim pročelnicima Marinom Poropatom zaduženim za komunalni sustav i Damirom Hrvatinom zaduženim za prostorno planiranje. Prezentaciju je održao arhitekt Alan Kostrenčić iz arhitektonskog studija Kostrenčić i Krebel arhitekti d.o.o.

Grad Poreč je uvijek težio očuvanju tradicije i jačanju lokalnog identiteta, a Gradska tržnica predstavlja srce naše zajednice. Obnavljanje tržnice nije samo ulaganje u infrastrukturu, već i u našu prošlost, sadašnjost i budućnost. Ova investicija ima ključnu ulogu u stvaranju održive zajednice, kao i u razvoju turističke ponude. Ovim ulaganjem nastojimo pomoći lokalnim poljoprivrednicima, proizvođačima hrane i obrtnicima, ali i približiti ponudu naših autohtonih proizvoda gostima koji sve više i više teže upravo ovakvoj ponudi. Nemojmo zaboraviti, Gradska tržnica oduvijek je bila mjesto susreta i interakcije kako lokalnih stanovnika tako i posjetitelja. Obnovljena tržnica će pružiti atraktivan prostor za ljude da se okupe, razmjene ideje i kušaju naše delicije, izjavio je direktor Luka Maleš.

Foto TZ Novigrad

NOVIGRAD: Veliki odaziv sudionika na slikarskom ex tempore natječaju

Foto Judo klub Istra Poreč

Puno medalja za judaše porečke Istre u Rijeci i Rovinju