in

POREČ: Prestižno svjetsko zlato iz New Yorka za Devalentinisovo maslinovo ulje

Screenshot

Istarski proizvođač iz porečke Nove Vasi, tvrtka Vina Devalentinis, osvojio je svoju prvu nagradu na Svjetskom natjecanju ekstra djevičanskih maslinovih ulja NYIOOC 2024. (New York International Olive Oil Competition) za svoj istarski brend „Istrian“, mješavinu srednjeg intenziteta.

“Ovo priznanje na prestižnom NYIOOC-u nam puno znači. Ovo je pokazatelj da smo svih ovih godina bili na dobrom putu tradicionalne proizvodnje maslinovog ulja. Ova velika nagrada je poticaj i vjetar u leđa našoj maloj tvrtki,” rekao je vlasnik Igor Devalentinis.

Vina Devalentinis su u rodnoj 2023./24. godini tradicionalnom metodom proizvela 1.000 litara ekstra djevičanskog maslinovog ulja od 400 sorti maslina – leccino, pendolino, istarska buža i istarska bjelica.

“Prošla 2023. godina bila je izazovna na mnogo načina. Temperatura je bila iznadprosječna tijekom dana, a noći su bile jako vlažne. Što se same berbe maslina tiče, bila je relativno dobra. Malo smo se mučili s kišom, ali isplatilo se,”, izjavio je Igor Devalentinis.

Svjetsko natjecanje maslinovog ulja NYIOOC najistaknutije je svjetsko natjecanje u kvaliteti maslinovog ulja. Njegov godišnji popis dobitnika nagrada autoritativni je vodič kroz najbolja svjetska maslinova ulja i posvećene proizvođače koji ih proizvode.

Izvor Bestoliveoils.org

Potpuni popis pobjednika može se vidjeti u službenom vodiču najboljih svjetskih maslinovih ulja klikom OVDJE

vrsar stolni tenis

VRSAR: Emil Prekalj prvi u Opatiji. Seniorke protiv Petrinje

Cernogoraz - Foto Grad Novigrad

NOVIGRAD: Još dvije nagrade u obitelji Cernogoraz – Giovanniju titula najuspješnijeg istarskog sportaša, Valteru za trenera