in

POREČ: Vraća se PROMOHOTEL, sajam prehrane, pića i opreme za turizam koji će 37. put predstaviti 500 svjetskih HoReCa brendova

Presica Promohotel - Foto Tanja Kocijančić

S ciljem podizanja kvalitete hrvatske turističke ponude, uz nove trendove, brojne izlagače i edukativne sadržaje, Promohotel od  2. do 5. ožujka u Poreču u dvorani Žatika ugošćuje i konferenciju s fokusom na ljudske resurse koji su ključ uspješnog poslovanja u turizmu

Foto Tanja Kocijančić

U porečkoj dvorani Žatika od 2. do 5. ožujka održat će se 37. izdanje međunarodnog sajma prehrane, pića i opreme za turizam Promohotel. Tradicionalno pred turističku sezonu okuplja profesionalce iz  turističkog i ugostiteljskog sektora, a ove godine naglasak stavlja na edukativni program u središtu kojeg je 2. PromoForum – konferencija koja će naglasiti važnost edukacija i razvoja ljudskih potencijala u ugostiteljskom i turističkom sektoru i koja će se održati 3. i 4. ožujka.  

Promohotel - Foto Manuel Paljuh
Promohotel – Foto Manuel Paljuh

Promohotel se u Poreč vratio nakon godine dana pauze zbog pandemije, a njegov su program na današnjoj konferenciji za novinare u Gradu Poreču predstavili direktorica sajma Ivana Štiković, gradonačelnik Loris Peršurić i direktor Turističke zajednice Poreč Nenad Velenik, uz čiju se potporu manifestacija održava.

Štiković je naglasila da je ineres izlagača bio velik, te da nisu mogli udovoljiti zahtjevima svih tvrtki jer zbog epidemioloških mjera imaju jednu dvoranu manje. Pa će ih tako biti 150-ak, koji će predstaviti oko 500 najpoznatijih brendova iz HoReCa branše, a dolaze iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Njemačke.

-‘Cilj održavanja sajma PromoHotel  je približavanje svjetskih ugostiteljskih i turističkih trendova turističkim djelatnicima, ali i svim ostalim posjetiteljima kako bismo doprinijeli promociji i razvoju grada, Istarske županije, Republike Hrvatske, ali i šire. S tim ciljem organizirana je i Konferencija PromoForum koja se ove godine bavi aktualnim i jednim od ključnih pitanja u turizmu, a to su ljudski potencijali. Pripremili smo i druge edukativne relevantne sadržaje poput diversifikacije obiteljskog smještaja, dobrih praksi održivih destinacija u vidu podizanja kvalitete i inovacije turističkog proizvoda, predstavljen će biti projekt Turističke zajednice središnje Istre Live and Work in Central Istria, kao i mnoge druge teme., kazala je Ivana Štiković.

Promohotel - Foto Manuel Paljuh
Promohotel – Foto Manuel Paljuh

Gradonačelnik Peršurić izrazio je veliko zadovoljstvo što se ponovno vraća ovaj sajam kji je prvi put organiziran 1993. godine.

-Promohotel je sinonim Poreča, sajam koji je utkao put drugim brojnim sajmovima, te  sportskim i brojnim drugim velikim manifestacijama u našem gradu. Raduje nas veliki odaziv izlagača u ovim „online“ vremenima koji žele kontakt uživo. Posebno zahvaljujemo obitelji Štiković koja se našem turističkom sektoru trudi približiti sve novitete iz hotelijerskog i ugostiteljskog sektora, istaknuo je gradonačelnik.

Direktor TZ-a Velenik kazao je da su uvijek bili i ostali rame uz rame uz Promohotel koji donosi teme vezane uz turizam, ali i edukacije za iznajmljivače.

-Zajedničkom suradnjom na ovom sajmu donosimo edukacije za iznajmljivače kojima pomažemo, među ostlaim, kako najbolje plasirati kapacitete na sve zahtjevnijem tržištu. Nažalost, broj je limitiran i ne možemo na seminar primiti više ljudi, a potražnja je jako velika. Uključilo se, k tome, i Ministarstvo turizma i sporta ove godine, naglasio je Velenik i dodao da se tržišta bude, buking je dobar za predsezonu i glavnu sezonu. Jedino ostaje nada d se zbog situacije u Ukrajini to neće poremetiti.

Konferencija PromoForum održat ć se 3. do 4. ožujka na kojoj će se okupiti  brojni poduzetnici i predstavnici turističkog i ugostiteljskog menadžmenta iz regije uz bogat program s panel raspravama i specijaliziranim predavanjima, gdje će među mnogobrojnim sadržajem  Ministarstvo turizma i sporta predstaviti projekt kojemu je fokus rješavanja problematike radne snage u turizmu dok će se na zatvorenom skupu Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre raspravljati o aktualnoj problematici ugostitelja.

Drugi dan PromoForum konferencije rezerviran je za renomirane hrvatske predavače, a to su: Marinela Dropulić Ružić, Saša Tenodi i Vedran Sorić koji će održati zanimljiva, praktična i korisna predavanja o osobnom i profesionalnom razvoju na individualnoj i organizacijskoj razini. U želji da se nakon dužeg vremena ugostiteljska struka okupi u živo, drugi dio PromoForuma sponzoriran je od strane PromoHotela, a prijave uz povoljne kotizacije su u tijeku.  

Promohotel u dvorani Žatika

Nakon Konferencije, uslijedit će niz popratnih stručnih zanimljivih predavanja, a između ostalog  i edukativni dio namijenjen turističkim zajednicama, kao i obiteljskom smještaju  u organizaciji Turističke zajednice grada Poreča i sajma Promohotel.

Strukovna grupa ICT Istre, koja djeluje u HGK – Županijskoj komori Pula, organizira besplatna predavanja o digitanim tehnologijama u hotelijerstvu nekad-danas–sutra, a biti će predstavljen i Smart Hotel kao odgovor na izazove pandemije.

Kroz edukativni dio, ali i bogat izlagački asortiman Promohotela posjetitelji će moći iz prve ruke upoznati nove tehnologije, trendove, proizvode i usluge, razmijeniti svoje ideje s ostalim profesionalcima iz struke te unaprijediti svoje poslovanje”, izjavila je Ivana Štiković, direktorica sajma PromoHotel.

Promohotel kao mjesto dragocjenih poslovnih susreta na jednom mjestu okuplja više od 150 izlagača i suizlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Njemačke koji na prostoru od 4500 m2 unutrašnjeg izložbenog prostora predstavljaju široku lepezu proizvoda za HORECA sektor s više od 500 poznatih svjetskih brendova.

Sajam je namijenjen vlasnicima i menadžerima hotela, vlasnicima vila, kuća za odmor te privatnim iznajmljivačima, vlasnicima kafića i restorana, ali i svim ostalima koji se pripremaju za nadolazeću turističku sezonu, a predstavljeni proizvodi zanimljivi su i vrlo korisni i za širu potrošnju.

Svečano otvorenje sajma Promohotel održati će se u srijedu 2. ožujka, u 12 sati ispred dvorane Žatika u Poreču.  

Sajam se organizira pod pokroviteljstvom Istarske županije, Turističke zajednice Istarske županije, HGK – Županijske komore Pula, Obrtničke komore Istarske županije, Udruženja obrtnika Poreč, te uz pokroviteljstvo i financijsku podršku Grada Poreča – Parenzo i Turističke zajednice Grada Poreča.

RADNO VRIJEME SAJMA ZA POSJETITELJE:
Srijeda, 2.3.2022. / 12:00 – 19:00 sati
Četvrtak, 3.3.2022. / 10:00 – 19:00 sati
Petak, 4.3.2022. / 10:00 – 19:00 sati
Subota, 5.3.2022. / 10:00-17:00 sati

COVID POTVRDE

Ulaz na sajam je besplatan uz obaveznu prijavu na www.promohotel.hr.

Netko je prepilio borove i njihovu vlasniku napravio veliku štetu

TZ poziva na uključenje u projekt Vižinada experience card