in

Porečki hotelijer Plava laguna gradi novu upravnu zgradu

Foto Tanja Kocijančić

U poslovnoj zoni Facinka, točno uz zaobilaznicu i kružni tok prema Varvarima, počela je gradnja nove upravne zgrade porečkog hotelijera Plava laguna. Detalje smo zatražili od glasnogovornice Eve de Zan Prusina, čiji odgovor donosimo u nastavku.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Plava Laguna i Radnik d.d. iz Križevaca potpisali su ugovor o izgradnji nove Upravne zgrade Plave Lagune u porečkoj poslovnoj zoni Facinka. Gradnja je počela prije točno mjesec dana, a  dovršetak je planiran sredinom 2025. Važan je to događaj za Plavu Lagunu i njezino buduće poslovanje i razvoj. Bit će to moderan prostor koji će na jednom mjestu okupiti više od 280 zaposlenika. Glavni projektant dolazi iz tvrtke Atellior d.o.o.

Buduća Upravna zgrada gradi se na lokaciji uz kružno raskrižje koje porečku obilaznicu povezuje se državnom cestom D302 koja Poreč povezuje s prometnim smjerom prema Pazinu, Rijeci i Zagrebu, a projekt obuhvaća površinu veću od 1,4 hektara.
Moderna nova zgrada će se sastojati od ulaznog lobbyja s recepcijom, info punkta, kuhinje za završnu pripremu hrane i kantine, ureda u prizemlju, prvom i drugom katu. Urede će pratiti i popratni sadržaji poslovne namjene kao što su dvorane za sastanke te natkrivene i otvorene terase za odmor.

Na naš upit koliko će Plava laguna izdvojiti sredstava za ovu investiciju te što će biti sa sadašnjom upravnom zgradom u gradu, smještenom na atraktivnoj lokaciji do gradskog kupališta, zasad nije bilo odgovora.

Foto Grad Poreč

POREČ: Nova, ekološka javna rasvjeta u Mjesnom odboru Fuškulin

voda pixabay špina ilustracija

Velik broj naselja na Poreštini bez vode u četvrtak 23. svibnja