in

Spar kažnjen s 1,3 milijuna kuna zbog damping cijena

Ilustracija Unsplash

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) u ponedjeljak javlja o “iznimno teškoj povredi Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP)” koju je počinio SPAR Hrvatska d.o.o. – tvrtki je odrezana kazna o 1.3 milijuna kuna.

AZNT je postupak pokrenuo na zahtjev jednog od dobavljača koji je naveo da je SPAR posegnuo za dampingom i potrošačima ponudio cijene niže od nabavnih.

“Nakon provedenog postupka, AZTN je utvrdio da je SPAR  u razdoblju od 9. studenoga 2018. do 11. studenoga 2018. godine krajnjim potrošačima prodavao prehrambeni proizvod – brašno, po cijeni nižoj od nabavne te time počinio iznimno tešku povredu ZNTP-a za koju je tim zakonom propisana mogućnost izricanja najviše novčane kazne i to u iznosu od 5.000.000,00 kuna,” navodi se u priopćenju agencije.

Cjeloviti tekst rješenja objavljen je na mrežnoj stranici AZTN-a (.pdf).

Podsjetimo, AZNT je kaznila i Kaufland i Plodine s 1,1 milijun, odnosno 1 milijun kuna. Oba lanca izgubila su sporove protiv kazni koje im je zbog povreda zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi izrekla Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. Zašto su oni kažnjeni pročitajte na linku https://www.istriaterramagica.eu/novosti/gospodarstvo/dva-trgovacka-lanca-dobila-milijunske-kazne-sud-je-to-potvrdio/

djevojčica pedofil curica ilustracija pexels pixabay

Pedofil u folklornoj grupi 35 puta silovao 11-godišnju curicu. Olakotna okolnost – otac je 4 djece

jedriličarski klub horizont poreč

Poreč: Horizontovci ostvarili zapažen uspjeh na Kupu Lošinja 2021.