in

Svjetski IT stručnjaci u Poreču na konferenciji NIAGARA 4.0 Delivering IOT o novim rješenjima za industriju zaštite okoliša i pametne gradove

Foto Jelena Prekalj


U Poreču je nedavno u organizaciji Agenor automatike i u suradnji s Tridiumom i Dellom održana konferencija na temu IOT-u (Internet stvari) pod nazivom Niagara 4.0 Delivering IOT.
Uz goste i predavače konferenciji je prisustvovalo više od 150 gostiju iz Hrvatske, Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Švicarske, Austrije, Italije, Slovenije, Srbije i Poljske.
Bila je to prilika za upoznavanje s novim tehnologijama, uspostavljanje poslovnih kontakata ali i neformalno druženje.
U sklopu konferencije nalazila se i demo zona gdje su sudionici mogli pogledati proizvode i rješenja te dobiti odgovore na pitanja i razgovoarati o projektima.
Uz predavače iz Agenor automatike i Agenor plusa, prezentacije su održali gosti iz Tridiuma, Della, Veleučilišta i Sveučilišta iz Rijeke, Quicklinka, Alarm automatike i Accruenta.
Kroz više od deset prezentacija, predstavljena su rješenja i primjeri iz prakse za zgradarstvo, industriju zaštitu okoliša i pametne gradove.
Posebno zanimljiva bila je prezentacija na temu prediktivnog održavanja koju su održali gosti iz Accruenta kao primjer kako tehnologiju koristiti proaktivno.
Veleučilište i Sveučilište iz Rijeke prezentirali su kako se obrazovni sustav prilagođava izazovima IOT-a.

Organizatori ističu kako je konferencija bila iznimno posjećena što govori o zanimljivosti teme. S obzirom da se konferencija održava svake dvije godine već su krenuli u pripreme za 2021.

Odličan start s novim trenerom: Odbojkašice Poreča “razbile” Novigrađanke

starci starije osobe old people

UPOZORITE NONIĆE: Međunarodni dan starijih osoba obilježen edukacijom o najčešćim prijevarama – evo što policija savjetuje