in

U Poreču otvoren prvi sajam istarskih poljoprivrednih proizvoda koji će se održavati svakog četvrtka

Udruga Istarska web tržnica, čiji je glavni cilj poticanje izravne prodaje istarskih poljoprivrednih proizvoda, danas je, 6. kolovoza, otvorila prvi od ukupno 6 sajmova koji će se tijekom sezone održavati u Poreču.

Mjesto održavanja sajma je Trg slobode gdje su od 9 sati nadalje posjetitelji imali prilike razgledati i kupiti svježe voće i povrće, maslinova ulja, med, marmelade, proizvode od konoplje, od lavande, vina, likere, kozmetičke proizvode i razne ukrasne predmete. Svi proizvodi se mogu degustirati, a posjetitelji dobiti sve potrebne informacije o proizvodima izravno od proizvođača, te je sajam odmah privukao pažnju turista i šetača.

Grad Poreč suorganizator je ove manifestacije, te su izlagače nakon otvaranja obišli i gradonačelnik Loris Peršurić i pročelnica gradskog Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo Morena Mičetić Fabić.

Sajmovi će se održavati svakog četvrtka u trajanju od 9 do 22 sata na Trgu slobode do sredine rujna, uvijek u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ovom prilikom udruga poziva sve zainteresirane za kupnju istarskih poljoprivrednih proizvoda da četvrtkom posjete sajam na Trgu slobode i upoznaju se sa zdravim i prirodnim istarskim proizvodima.

U Hrvatskoj 28 novih slučajeva, preminula jedna osoba

POREČ: Stigli su ljigavi rebraši – bezopasni za kupače, štetni za riblji svijet