in

U Stranićima dovršena prva faza kanalizacije

Foto Odvodnja Poreč - Kanalizacija i asfalt u Stranićima

Odvodnja Poreč izvijestila je o završetku radova na izgradnji prve faze kanalizacijske mreže u naselju Stranići. Radove vrijedne približno 1,6 milijuna kuna (bez PDV-a) izvela je tvrtka Iskop iz Sv. Petra u Šumi.

Foto Odvodnja Poreč - Kanalizacija i asfalt u Stranićima
Foto Odvodnja Poreč – Kanalizacija i asfalt u Stranićima

U sklopu navedenih radova izgrađena je gravitacijska mreža kolektora za odvodnju otpadnih voda istočnog dijela naselja Stranići, u dužini od približno 800 m sa jednom crpnom stanicom. Po dovršetku radova biti će omogućeno priključenje 38 kućanstva na sustav javne odvodnje, o čemu će korisnici biti obaviješteni Javnim pozivom.

Također, nastavlja se s pripremom potrebne tehničke dokumentacije, rješavanju imovinsko-pravnih poslova te s prikupljanjem potrebnih suglasnosti kako bi se ostvarili uvjeti za projektiranje i izgradnju kanalizacijske mreže u preostalim naseljima, a sve s ciljem ostvarivanja maksimalne priključenosti na sustav javne odvodnje. U tijeku je javna nabava za izgradnju druge faze kanalizacijske mreže naselja Stranići procijenjene vrijednosti od 1,4 milijuna kuna bez PDV-a, koja bi prema planu trebala započeti nakon turističke sezone.

-Zahvaljujemo građanima na razumijevanju i strpljenju prilikom izvođenja radova, koji po dovršetku rezultiraju podizanju kvalitete života i očuvanju kakvoće voda.

Za sve informacije o izgrađenoj mreži i mogućnosti priključenja, možete nam se obratiti na broj telefona 052 431 003 ili na info@odvodnjaporec.hr, priopćeno je iz Odvodnje.

Foto ŽKK Istra Poreč

Medalje za porečke kuglačice na pojedinačnom prvenstvu regije Zapad

Foto: Arhiva Visit VIžinada vino

VIVA VINO: Šetajte i guštajte u najboljim vinima i delicijama Vižinade