in

Udruženje obrtnika Poreč održalo skup u ribarstvu i akvakulturi

Foto Udruženje obrtnika Poreč

Udruženje obrtnika Poreč kao nositelj projekta usmjerenog na ribarstvo, od ponedjeljka 12. prosinca pa do srijede 14. prosinca u Obrtničkom domu u Poreču organiziralo je edukativni skup u ribarstvu i akvakulturi pod nazivom: „Tranzicijska ekonomija ribarstva na području LAGUR-a Istarski švoj“. Trodnevni skup obuhvaćao je niz predavanja usmjerenih prema jedinicama lokalne samouprave s područja LAGUR-a „Istarski švoj“ i gospodarskom sektoru, te okrugli stol o zaključcima koji će poslužiti kao osnova za izradu studije razvoja ribarstva obalnog područja  LAGUR-a „Istarski švoj“.

Foto Udruženje obrtnika Poreč
Foto Udruženje obrtnika Poreč

Skup je otvorila uvodnim govorom predsjednica Udruženja obrtnika Poreč, Valencia Klarić, istaknuvši kako Udruženje nastoji pomoći obrtnicima te kako i taj skup pokazuje angažman u interesu ribara obrtnika i šireg gospodarstva. Na kraju govora zaželjela je svima uključenim u projekt uspješan rad i kvalitetne zaključke.

U tri dana skupa na kojem su prisustvovali predstavnici jedinica lokalne samouprave, obrtnici i gospodarstvenici, o ribarstvu su izlagali ugledni znanstvenici mr.sc. Mario Lovrinov, dr.sc. Danijela Mioković i MBA Ivan Matijašević. Uvodna izlaganja održao je predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić.

Projekt je financiran u 100% iznosu sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo i to u iznosu od 211.605,24 kuna. U sklopu projekta nabavila se informatička i oprema za potrebe održavanja edukativnog skupa u ribarstvu i akvakulturi i to projektor, pomični nosač za TV stalak, televizor i mini razglas. 

Foto Udruženje obrtnika Poreč
Foto Udruženje obrtnika Poreč

Kao najvažniji rezultat projekta izradit će se studija o ribarstvu, a popratne prezentacije sa skupa imat će usmjeravajući karakter i svrha će im biti da posluže kao osnovni orijentir u strukturiranju i potpori budućeg plana za bavljenje ribarstvom na području LAGUR-a „Istarski švoj“.

Naime, u gospodarenju ribarstvom uviđa se nedostatak definicije logističkih i razvojnih potreba u svim dosadašnjim sadržajima. Stoga ih je potrebno definirati i predložiti njihovo mjesto u prostoru te predložiti moguće razvojne komponente, priopćili su iz Udruženja obrtnika Poreč.

Foto Osnovna škola V. Nazora Vrsar

VRSAR: Učenici posjetili općinu i načelnika. Imali su puno pitanja

Ilustracija - Foto jarmoluk za Pixabay.com ilustracija bankomat

Od danas velika promjena na svim bankomatima u Hrvatskoj