in

GUŽVE na cestama: Pred tunelom Učka kolona od pet kilometara

Foto Tunel Učka - Screenshot HAK

Hrvatski autoklub u nedjelju popodne javio je da su se kolone i zastoji stvorili na cestama u smjeru unutrašnjosti. Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče vozi se usporeno, a kolona i zastoj nastupili su između čvorova Ogulin i Bosiljevo 1 te između čvora Karlovac i odmorišta Draganić u smjeru Zagreba.

Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Turanj prekinut je promet između mjesta Sveti Petar i Sveti Filip i Jakov. Pojačan je promet na cestama u smjeru unutrašnjosti, te se vozi usporeno, u kolonama uz zastoje, javlja HAK u nedjelju, 6. lipnja, u 18.15 sati.

ISTARSKI IPSILON

 • na Istarskom ipsilonu pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 5 km, zastoj je i kolona pred čvorom Lupoglav (oko 3 km).

AUTOCESTA A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE

 • na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče usporena vožnja, kolona i povremeni zastoji između čvorova Ogulin i Jastrebarsko u smjeru Zagreba;
 • na naplatama Lučko i Demerje, na izlasku s autoceste trenutno nema dužih čekanja;
 • prometna nesreća između čvorova KARLOVAC i NOVIGRAD (na 45.+800 km) u smjeru Dubrovnika, vozi se jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine 60 km/h, kolona je oko 1 km.

AUTOCESTA A2 ZAGREB-MACELJ

 • na autocesti A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan kolona je oko 2 km (povremeno se prekida promet kroz tunel Frukov Krč);

AUTOCESTA A3 BREGANA-LIPOVAC

 • kod čvora Ivanić Grad u smjeru Bregane ( zona radova 66.km) u smjeru Bregane kolona je oko 2 km

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a zastoji su povremeno mogući na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.
PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA NA CESTAMA:

A1 Zagreb-Split-Ploče:

 • do 30. lipnja između 20:00 i 07:00 sati svakodnevno (osim subotom i nedjeljom), zbog izvanrednog prijevoza, kratkotrajno se obustavlja promet na čvoru Žuta Lokva;
 • do 10. lipnja kroz tunel Konjsko vozi se dvosmjerno.

A3 Bregana-Lipovac:

 • do 10. lipnja na nadvožnjaku u čvoru Lučko na zagrebačkoj obilaznici vozi se prema privremenoj regulaciji prometa koja je postavljena i na Jadranskoj aveniji;
 • do 30. lipnja zbog radova na nadvožnjaku Rugvica između 49.+400 km i 49.+600 km vozi se uz privremenu regulaciju prometa, u smjeru Lipovca po dva sužena prometna traka.

Istarski ipsilon (radovi):

 • na čvoru Ivoli zatvoren je izlaz Pazin istok, iz smjera Pule;
 • između čvorova Rogovići i Vranja (A8) vozi se uz privremenu regulaciju prometa, suženim kolnikom i uz ograničenja: između čvorova Cerovlje i Lupoglav zabrana je za vozila šira od 3,00 m; između čvorova Lupoglav i Vranja u oba smjera zabrana je za sve izvanredne prijevoze; između čvorova Rogovići i Ivoli u smjeru Rijeke zabrana je za izvanredne prijevoze širine veće od 3,00 m.

Više pogledajte na https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/#prohodnost-cesta

TAR: Iris Baljak osvojila zlato na međunarodnom natjecanju u Slovačkoj

Porečanka IVAN DOJKIĆ: Košarkašica potpisala za američki klub New York Liberty