in

I Istra prikuplja pomoć za Albaniju – evo popisa što se može donijeti u Crveni križ Poreč 2. prosinca

Na nivou Istarske županije Crveni križ prikupljat će materijalnu pomoć prema popisu dobivenom od Veleposlanstva Albanije, zemlju koju je pogodio razoran potres ovog tjedna.

Potrebni su im najviše posteljina, jastuci, vreće za spavanje, riblje konzerve, sapun i deterdžent.

Stvari s ovog popisa mogu se donijeti u prostorije Crvenog križa Poreč u ponedjeljak, 2. prosinca, od 7 do 15 sati.
-Molimo da se držite propisanih artikala kao i satnice predaje donacije radi već dogovorenog transporta.
Možete i uplatiti novac na žiro račun Hrvatskog Crvenog križa, poručuju iz ove porečke organizacije.

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je 28. studenog apel za pomoć stanovništvu Albanije koje se suočava s tragičnim posljedicama razornog potresa.

Svi građani koji žele i mogu pomoći unesrećenom stanovništvu, donacije mogu uplatiti na žiro račun otvoren u Zagrebačkoj banci, sa sljedećim podacima:
 
HRVATSKI CRVENI KRIŽ
Ulica Crvenog križa 14, Zagreb

IBAN HR84 23600001502671545

Poziv na broj: 700
Svrha: Apel za žrtve potresa – Albanija

Za uplate iz inozemstva SWIFT kod: ZABAHR2X

Građani mogu pomoći i pozivom na broj 060 9011. (Cijena poziva iznosi 6,25 kuna, u iznos je uključen PDV kao i naknada teleoperateru. Teleoperater: Moj Telekom d.o.o.)
 
Prikupljena novčana sredstva Hrvatski Crveni križ uplatit će na račun Albanskog Crvenog križa koji od prvoga trenutka brine za evakuirano stanovništvo te im osigurava hranu, vodu, higijenske potrepštine, deke, šatore, psihosocijalnu podršku, a pomažu i u pružanju prve pomoći. Usto, timovi Crvenoga križa sudjeluju i u potrazi i spašavanju osoba zarobljenih pod ruševinama. U sklopu materijalne pomoći koju Republika Hrvatska danas šalje u Albaniju, Hrvatski Crveni križ poslat će 500 kompleta posteljine te 2.000 konzervi hrane.

Imajući u vidu da na području Republike Hrvatske žive i pripadnici albanske nacionalne manjine, Hrvatski Crveni križ, onima koji ne uspijevaju stupiti u kontakt s članovima obitelji, poručuje da mogu kontaktirati Službu traženja Albanskog Crvenog križa na broj +35542222037 ili Službu traženja Hrvatskog Crvenog križa na broj 01 4655 369 koje će im pomoći.

Uoči velikog humanitarnog bala porečki Lionsi na prijemu kod gradonačelnika

Mladi Istrani osvojili 15.000 kuna za najbolju akciju čišćenja u Hrvatskoj