in

Istarski učenici u ponedjeljak se vraćaju u školu

Dino Kozlevac- Foto Istarska županija

STOŽER civilne zaštite Istarske županije donio je odluku da će učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola u Istri od ponedjeljka 17. svibnja nastavu pohađati po modelu A, tj. u školi, a za srednjoškolce nastava se do ponedjeljka 24. svibnja i dalje odvija po modelu C, na daljinu.

Naime, na temelju procjene epidemiološke situacije i praćenja pokazatelja vezanih uz epidemiju covida-19 na području Istarske županije i trenutne povoljne situacije, Stožer je donio odluku o opuštanju nekih mjera, navedeno je.

Tako će od ponedjeljka 17. svibnja biti ponovno dopuštene aktivnosti u dječjim igraonicama i radionicama na otvorenom prostoru, kao i pohađanje autoškole. Međutim, i dalje nisu dopušteni treninzi u zatvorenim prostorima.

Županijski stožer je još jednom pozvao prosvjetne djelatnike osnovnih i srednjih škola Istarske županije da se kao prioritetna skupina, u sklopu akcije masovnog cijepljenja, jave za cijepljenje jer je, kako su naveli, “cijepljenje uvjet za povratak na staro normalno”.

“Brojke bude optimizam, to je dokaz stabilne situacije koja traje već jedno vrijeme, s blagim padom. Trend je dobar, uvjeren sam da idemo prema boljim brojkama”, kazao je načelnik županijskog stožera civilne zaštite Dino Kozlevac, piše Index.

Odluku Stožera donosimo u cijelosti:

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije, u II.  polugodištu školske godine 2020./2021. – od 17. svibnja 2021. godine do kraja školske godine.

Temeljem procjene epidemiološke situacije koja se zasniva na praćenju pokazatelja epidemije bolesti COVID-19 na području Istarske županije – Stožer civilne zaštite Istarske županije donosi Odluku:  

  • od 17. svibnja 2021. godine do kraja školske godine – u svim osnovnim školama na području Istarske županije, nastava za predmetnu nastavu, više razrede osnovnih škola od V. do VIII. razreda, odvijat će se prema MODELU A, nastava u školi, uživo.
  • od 17. – 24. svibnja 2021. godine u svim srednjim školama na području Istarske županije, nastava će se odvijati prema MODELU C, nastava na daljinu (online); 
  • od 24. svibnja 2021. godine do kraja školske godine – u svim srednjim školama na području Istarske županije, nastava će se odvijati prema MODELU A nastava u školi uživo, s pripadajućom praksom.
  • od 17. svibnja 2021. godine do kraja školske godine – u svim srednjim školama na području Istarske županije za maturante, nastava će se odvijati prema MODELU A, nastava u školi uživo – s pripadajućom praksom.
  • od 17. svibnja 2021. godine do kraja školske godine – u svim osnovnim školama nastava u razrednoj nastavi na području Istarske županije, nastavlja se odvijati za niže razrede od I. do IV. prema MODELU A, nastava u školi.

NOVIGRAD: Započelo cijepljenje zaposlenika Aminessa

Mladi porečki rukometaši bolji od Splićana