in

Mladi porečki rukometaši bolji od Splićana

Rukometaši Poreča odigrali su prvu utakmicu razigravanja od 9. do 16 mjesta, a prvi protivnik bio im je Split koji je u skupini D završio kao treći. Igrači Matije Rađakovića slavili su nad Splitom 24:23 (15:12) te im je sljedeći protivnik u razigravanju od 9. do 12. mjesta momčad Sesveta. Utakmica je na rasporedu u srijedu, 12. svibnja u 10:45 sati.
Porečani su preko Kristijana Popovića rano poveli 3:1. i održavali to stečeno vodstvo sve do desete minute. Tada je Split zaredao pogotke i uspio poravnati na 7:7 .Pet minuta se igralo u izjednačenom tonu sve dok Poreč nije prebacio u višu brzinu i golovima Petra Brkića, Luke Malinaricha i Popovića pobjegao na +3 (12:9), Tu je prednost naša momčad održala sve do odlaska na odmor kada je na semaforu stajalo 15:12.
Nastavak je krenu dobro, Poreč je došao i do +4 (19:15) preko Martina Sebastiana Boke, no u posljednjih deset minuta došlo je do pada koncentracije i Split je to osjetio. Prvo su protivnici smanjili na minus jedan (21:20), a potom i preko Marina Durana poravnali na 22:22. Čekala nas je zanimljiva završnica, a u zadnju minutu ušlo se pri 24:23. Imao je Split napad i za izjednačenje, ali je uz dobru obranu isteklo vrijeme.
Kod Poreča najbolji je bio Petar Brkić s osam pogodaka, dok su po četiri upisali Kristijan Popović i Luka Malinarich. Kod Splita najefikasniji bio je Dominik Pisac sa sedam golova.
Završnica PH, razigravanje 9. – 16 mjesto:
Split – Poreč 23:24 (12:15)
RK Poreč: Krivičić, Stjepić, Popović T., Cvek 2, Muranović, Popović K. 4, Malinarich 4, Lugar 3, Bažon, Knapić 1, Brkić 8, Pratljačić, Korpar, Peloža, Boka 2. Toromanović

Istarski učenici u ponedjeljak se vraćaju u školu

Poreč ima prvu hrvatsku ambasadoricu Europskog klimatskog pakta – Gordanu Lalić